Revista presei economice- 24 mai 2013

Herbert Stepic se retrage de la conducerea Raiffeisen Bank International AG
Capital

Stepic a anuntat intentia sa de a renunta la conducerea Raiffeisen, din motive personale, astfel ca seful Consiliului de Supraveghere sa poata numi un nou director general. Autoritatea financiara deruleaza investigatii in legatura cu presupusele legaturi ale lui Herbert Stepic cu achizitionarea mai multor loturi de pamant in Serbia si cu suspiciunea de a fi realizat tranzactii prin conturile offshore deschise la o banca elvetiana.

Euro continua sa se aprecieze a cincea saptamana consecutiv conform cursului BNR
Ziarul Financiar

Cursul de referinta s-a apreciat cu 0,14 bani, ajungand la maximul ultimelor cinci saptamani, si anume, 4,3625 lei/euro. Ultima raportare crescuta a cursului a fost in 19 aprilie, cand s-a inregistrat 4,3663 lei/euro. Sub influenta modificarii cursului euro/dolar, cursul BNR al dolarului american a scazut, ajungand la 3,3651 lei/dolar american(-1,94 lei). Pe acelasi trend s-a situat si cursul fata de francul elvetian, de 3,4865 lei/franc elvetian(-1,91 lei).

Grecii trebuie sa vanda toate bancile din Europa de Est conform cerintelor creditorilor externi
Ziarul Financiar

Troica, adica Banca Centrala Europeana, FMI si Comisia Europeana a cerut conducerii bancilor elene sa vanda subsidiarele bancilor afiliate din Europa de Est si Sud-Est pentru reducerea prezentei bancilor elene in Balcani si recapitalizarea acestora. Prezenta bancilor in Romania este destul de pregnanta, prin Banca Romaneasca detinuta de National Bank of Greece, Bancpost care este controlata de Eurobank, dar si prin operatiuni sub brandul propriu al Piraeus Bank si Alpha Bank.

                                                                                                                                                                                           Loredana Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published.