Revista presei economice- 3 iunie 2013

Profit de 4,3 milioane euro pentru Eurobank in Romania
Finantistii

Eurobank, actionarul principal al Bancpost cu un pachet de actiuni de 99%, detine in Romania o retea de 239 de sedii bancare pentru clientii persoane fizice si 9 sedii pentru cei corporate. Conform raportului grupului, in primul trimestru al anului 2013 au inregistrat in Romania un profit net de 4,3 milioane euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut cand au suferit o pierdere de 10,3 milioane euro.

 

Restantele la credite ale judetelor din Romania
Economica

Potrivit statisticilor Bancii Nationale a Romaniei, restantele la credite ale populatiei Romaniei au ajuns in 2013 la valoarea de 31 de miliarde lei, inregistrand o crestere de 30% fata de luna aprilie a anului trecut.

Primul judet aflat in topul restantelor la credite este Valcea cu un procent de 29%, datorat in special intrarii in insolventa a combinatului Oltchim. Al doilea judet este Salaj cu o rata de 24%, urmat de judete precum Suceava, Galati, Bistrita-Nasaud cu ponderi cuprinse intre 19-20%.

Judetele cu o rata scazuta a restantelor la credite sunt Tulcea, Teleorman, Dambovita si Gorj cu ponderi cuprinse intre 6-9%.

Ciprian-Gabriel Raicu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.