Vrei sa inchiriezi un apartament in Bucuresti? Iata ce trebuie sa faci!

Bucurestiul este, pe langa capitala Romaniei, cel mai mare oras din tara. Este, de asemenea, un important centru de afaceri, locul in care isi au sediile mari corporatii nationale si internationale, centru universitar, industrial si obiectiv turistic. Mirajul unei vieti mai bune atrage, anual, mii de oameni care decid sa se mute aici permanent sau definitiv. Asta face ca cererea pentru inchirieri de locuinte sa fie foarte mare. Procentajul celor care inchiriaza un spatiu de locuit, fata de cei care cumpara, este mult mai ridicat. Persoanele care apeleaza la aceasta metoda sunt, in primul rand, studentii, atat romani cat si straini. Apoi ii avem pe cei care se relocheaza pentru job si cuplurile tinere care inca nu isi permit achizitionarea unui apartament sau a unei case.

Daca esti pe punctul de a inchiria un apartament in Capitala, trebuie sa stii cateva lucruri pentru a face o “afacere” buna.

1. In primul rand, trebuie sa stii exact ce suma ai disponibila lunar pentru a plati chiria. Trebuie sa iei in calcul ca, pe langa aceasta, vei mai avea si utilitatile, plus cheltuielile personale. Asa ca, fa bine calculul si apoi poti sa treci la urmatorul pas.

2. Alege zona! Desigur, este ideal sa iti cauti un apartament sau o casa cat mai aproape de locul de munca sau facultate, insa trebuie sa stii ca in functie de zona se schimba si pretul. Asa ca, cele doua aspecte sunt in stransa legatura. Cu cat esti mai departe de zonele de interes, cu atat scade si pretul chiriei.

3. Daca ti-au iesit socotelile cu zona si bugetul, apoi trebuie sa cauti o agentie specializata in inchirieri apartamente in Bucuresti. Un sfat ar fi sa eviti anunturile particulare. Asta pentru ca nu vei avea nicio garantie ca lucurile vor ramane, pana la sfarsit, asa cum ai stabilit initial si te poti trezi in situatii foarte neplacute. Printr-o astfel de agentie vei avea o garantie mai mare si un contract care iti va da si drepturi, nu numai obligatii.

4. Vizioneaza cat mai multe locuinte. Agentul imobiliar se va asigura ca ti-a aratat tot ceea ce-ti satisface cerintele. Daca timpul nu te preseaza, nu te grabi si alege-ti, in final, apartamentul sau casa care iti ofera cel putin 80% din lucrurile pe care le doresti.

5. Este necesar sa semnezi un contract si de aceea, repet, este cel mai indicat sa faci acest lucru printr-o agentie imobiliara. Vei semna, in momentul in care primesti cheile, si un proces verbal de predare-primire in care vor fi stipulate bunurile prezente, starea locuintei, felul in care functioneaza instalatiile electrice si cele sanitare. Totodata, prin agentie, vei avea garantia ca proprietarul sau fostul chirias are toate datoriile achitate si tu vei incepe sa platesti din ziua in care ai preluat locuinta.

In Bucuresti sunt multe agentii imobiliare, insa doar cateva iti pot oferi siguranta, profesionalism si seriozitate. Printre cele mai serioase, cu o experienta de peste 10 ani in domeniu si cu review-uri foarte bune, este Realkom. Pe site sunt sute de anunturi pentru inchirieri sau vanzari, la preturi pentru toate buzunarele. Asadar, a te muta in Capitala nu mai este atat de dificil pentru ca echipa de agenti imobiliari de la Realkom te va ghida pas cu pas pentru a face alegerea potrivita.

(P) Acest material este sponsorizat. Pentru promovarea pe acest site va rugam sa ne contactati pe contact!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *