Revista presei economice- 3 septembrie 2013

Produs nou unit-linked cu randament anual de minim 6,5%
WallStreet

 

A fost lansat un nou produs de tip unit-linked in Romania de catre UniCredit Tiriac Bank si asiguratorul ERGO. Acest produs este unul de tip investitional-asigurare Bond Garantat 5 ce se bazeaza ca suport pe emisiunea de obligatiuni a bancii UniCredit cu maturitatea de 5 ani.

Investitia minima este de 10.000 ron iar randamentul acestor produse este de peste 6,5% pe an.

Produsul imbina elementul investitional si cel al asigurarii de viata, iar conform legislatiei in vigoare, despagubirile si sumele care revin din asigurari de viata nu sunt supuse impozitarii.

Chiriile in Bucuresti au scazut
WallStreet

In luna august chiriile au scazut cu 4% in Bucuresti iar oferta de apartamente scoase la inchiriere a crescut cu 10%.

Un numar de 2.889 oferte noi au fost scoase pe piata ceea ce inseamna o crestere fata de aceeasi perioada din 2012 de 10,6%.

Apartamentele cu doua camere reprezinta majoritatea ofertelor, de 1.219, iar garsonierele au fost scoase la inchiriere in numar de 1.043. Pe de alta parte, apartamentele de trei camere au fost in numar de 513 si cele cu patru camere doar 114.

Chiria medie la garsoniere se ridica in luna august la 222 euro.

 

In trimestrul doi s-a inregistrat forta de munca mai scumpa
Financiarul

In trimestrul trei al anului 2013, costul orar al fortei de munca ajustata in functie de numarul zilelor lucratoare a crescut cu 4.01% fata de trimestrul unu. Fata de anul 2012, s-a inregistrat o crestere de 5,97%.

Cu exceptia constructiilor, unde s-a inregistrat o scadere de -1,28%, a tranzactiilor imobiliare(-0,84%) si in domeniul informatiilor si comunicatiilor(-0,87%), s-au inregistrat cresteri, iar cea mai mare crestere a fost in industria extractiva, de 15,97%.

In forma ajustata, cheltuielile salariale au crescut cu 3,99%(3,92%-brut) iar cele non-salariale cu 4,07%(4%-brut).

 

                                                                                                            Loredana Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *