Revista presei economice 17 iulie 2014

Fuziune intre E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova
WallStreet

Pana la data de 31 decembrie se va incheia procesul de fuziune dintre E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie. Cea din urma va fi absorbita.

E.ON Gaz Distributie va avea dupa fuziune un capital social de 773,2 milioane de lei, dintre care 499,7 milioane de lei de la E.ON Moldova. Judetele in care se realizeaza distributia de electricitate de catre E.ON Moldova sunt Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

Dupa incheierea fuziunii, E.ON Gaz Distributie va avea ca actionari: E.ON Romania cu 61,79% din actiuni, Ministerul Economiei cu 13,51%, Electrica SA cu 6,34% si Fondul Proprietatea cu 18,34%.

Statele emergente au rezerve valutare de peste 3.000 de miliarde de dolari
Capitalul

In urma interventiilor valutare, statele emergente au acumulat un total de 3.000 de miliarde de dolari. Acest prag este un maxim istoric.

Primele 12 state emergente (excluzand China), care au adunat cele mai mari rezerve valutare, au acumulat in T2 49 de miliarde de dolari.

Aceste rezerve mai mari ajuta guvernele statelor emergente sa faca fata turbulentelor economice inregistrate anul trecut. De asemenea, statele acumuleaza dolari inainte ca Rezerva Federala americana sa majoreze dobanzile, reducand astfel avantajul de care se bucura in prezent activele statelor emergente.

Desi analistii preconizeaza o crestere a dobanzii de referinta din SUA in T2 2015, presedintele FED a declarat ca acest lucru ar putea avea loc mult mai devreme decat se asteapta investitorii.

Sistemul live de transmitere de la ambulante va fi extins
Financiarul

Conform CEO Vodafone Romania, Ravinder Takkar, sistemul tehnologic de transmitere a imaginilor live de la locul unui accident la camera de garda din fiecare spital va fi extins la 185 de ambulante.

Intre Vodafone Romania si SMURD exista un parteneriat indelungat din 2003. Sistemul de transmitere este implementat in 100 de ambulante care acopera 73 de orase din 26 de judete.

Valoarea investitiei de extindere este de 1,5 milioane euro. Paramedicii au la dispozitie o camera atasata echipamentului medical care transmite imagini in timp real. Acest sistem a fost dezvoltat pentru usurarea stabilirii unui diagnostic prin utilizarea serviciului de date mobile.

Loredana Vasilica Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *