Revista presei economice- 21 iunie 2013

ERB Retail Services, lider pe piata finantarii in magazin
Capital

Conform ultimului studiu realizat de Lafferty Group (companie specializata in cercetare si consultanta), ERB Retail Services este liderul pe piata creditului in magazin, si implicit din punct de vedere al portofoliului de carduri de credit. Cardul de credit lansat de acestia, EuroLine American Express, reprezinta cel mai vandut card de credit, fiind utilizat de peste 780.000 de romani pentru achizitii de electronice, electrocasnice sau bricolaj.

ERB Retail Services a inregistrat la inceputul crizei financiare, paradoxal o crestere a utilizarii cardurilor de credit de aproximativ 55% in 2012 fata de 2011.

 

Mecanismul pentru recapitalizarea directa a bancilor va fi disponibil in a doua jumatate a anului 2014
Capital

Ministrii de finante din zona euro au ajuns la un acord privind recapitalizarea directa a bancilor prin intermediul Mecanismului European de Stabilitate, un mecanism ce va permite ajutorarea bancilor fara sa fie afectat bugetul de stat. Acest instrument va fi utilizat cel mai devreme in a doua jumatate a anului 2014 pentru a sparge cercul vicios dintre criza bancara si criza datoriilor suverane.

Loredana Baltag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *