Editura C.H. Beck – Carte juridica si economica – iulie 2013

Editura C.H. Beck RomaniaEditura C.H. beck este parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania. In cei peste 14 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifra de afaceri care o pozitioneaza intre primele edituri din Romania, publicand peste 2000 de titluri cu tematica juridica si economica, intr-un tiraj total ce depaseste 3.000.000. de exemplare. Iata care sunt principalele oferte de carte pentru luna iulie a.c.

1. Engleza comerciala – Curs practic

Engleza comercialaAutor:Ahire Mona
Descriere:Aceasta carte vine in sprijinul tuturor celor care sunt implicati in comunicarea comerciala in limba engleza, dar si al cititorilor care se afla in cautare a unui loc de munca in strainatate sau in tara, in cazul in care limba engleza reprezinta o cerinta la angajare.
Partea aplicativa a acestui ghid consta in aplicatii vizand deprinderea si imbogatirea vocabularului din domeniul economic si comercial, corectitudinea exprimarii, precum si indicatii si modele de redactare a unor tipuri de inscrisuri cu caracter comercial.
Lucrarea poate fi parcursa individual, dar poate fi folosita si ca suport de curs, sub indrumarea unui profesor.
Link: http://www.beckshop.ro/engleza_comerciala-p6182.html

2. Managementul crizei – Cum sa planificam si sa punem in practica o strategie de iesire din criza.
Managementul crizeiAutor:Thierry Fusalba
Descriere:Traim intr-o lume complexa in care crizele sunt din ce in ce mai frecvente, rapide si importante in ceea ce priveste impactul lor a supravietii oamenilor.
Oricine exercita responsabilitati trebuie sa dispuna de un instrument fiabil care sa-i permita sa planifice si apoi sa conduca o strategie coerenta si eficace cu ajutorul careia sa minimizeze consecintele unei crize.
Cartea de fata propune o metoda care permite aplicarea cu succes a elementelor de strategie militara in lumea afacerilor.
Link: http://www.beckshop.ro/managementul_crizei-p6183.html

3. Drept in afaceri – Aplicatii in management, marketing si in formatica economica
Drept in afaceriAutor:Laura Potincu
Descriere:Abordarea interdisciplinara juridica si economica a elementelor de drept utile domeniului afacerilor, sporeste caracterul aplicativ al acestei lucrari pentru specialistii din domeniul economic. Domeniul protectiei juridice a consumatorilor face obiectul a numeroase acte normative adoptate la nivel intern ori la nivelul Uniunii Europene, motiv pentru care consideram a fi important de a fi studiat si cunoscut de actualii si viitorii economisti.
Lucrarea trateaza aspecte juridice utile studentilor si practicienilor din domeniul economic imbinand elemente de drept comercial, protectie juridica a consumatorilor, drept civil general, drept administrativ si proprietate intelectuala. De asemenea, lucrarea completeaza elementele juridice cu diverse elemente de marketing, management ori responsabilitate sociala corporatista pentru o mai buna intelegerea aplicabilitatii dreptului in domeniul afacerilor. Abordarea interdisciplinara juridica si economica particularizeaza aceasta lucrare in raport cu altele din domeniul dreptului comercial sau dreptului afacerilor.
Lucrarea doreste sa ofere o abordare diferita a dreptului utilizat in domeniul afacerilor prin combinarea elementelor juridice cu elemente economice. Abordarea interdisciplinara prin imbinarea elementelor de drept comercial, drept civil general, drept administrativ, proprietate intelectuala, cu elemente de marketing, management ori responsabilitate sociala corporatista ofera o imagine reala a aplicabilitatii dreptului in domeniul afacerilor.
De asemenea, este tratat un domeniu ce a primit o reglementare extrem de ampla prin actele normative adoptate in Romania si la nivelul Uniunii Europene: domeniului protectiei juridice a consumatorilor.
Link: http://www.beckshop.ro/drept_in_afaceri-p6198.html

4. Finantele personale in Romania
Finantele personale in RomaniaAutor:Brezeanu Petre
Descriere: Trebuie sa ne adaptam la o noua atitudine in ceea ce priveste gestionarea unui bilant personal, gestionarea unui buget de trezorerie personal sau familial, finantarea studiilor copiilor, planificarea pensionarii etc.
Cartea de fata isi propune sa reprezinte un ghid orientativ pentru fiecare individ sau pentru fiecare familie, oferindu-le posibilitatea sa-si gestioneze in conditii optime resursele financiare pe care le au la dispozitie.

Alte segmente de cititori interesati: studentii programelor de licenta si masterat ale facultatilor economice care studiaza disciplina de finante comportamentale sau personale, angajatii bancilor comerciale ce urmeaza cursuri de perfectionare incadrul IBR, consultanti financiari.
Link: http://www.beckshop.ro/finantele_personale_in_romania-p5893.html

5. Planificarea de marketing prin exemple
Planificarea de marketing prin exempleAutor:McDonald Malcom
Descriere: In calitatea dvs. de profesionist in marketing sau de student ocupat veti constata ca acest ghid practic de planificare de marketing, plin de informatii, este perfect pentru dvs. Scrisa intr-o maniera succinta si lamuritoare, cartea va va ajuta sa apreciati beneficiile unei planificari riguroase de marketing si va va ghida in demersul de realizare a unui plan de marketing potrivit “lumii reale” in care va desfasurati activitatea.

Cu accent pe partea practica, Planificarea de marketing prin exemple acopera aspectele esentiale ale planificarii si strategiei de marketing.
La fiecare sfarsit de capitol exista intrebari de testare – precum si raspunsuri, iar cuprinsul include aspecte-cheie precum:
• Auditul de marketing sianaliza SWOT
• definireapietelorsi a segmentelor
• alegereaobiectivelorsistrategiilor de marketing
• strategia de reclamasipromovare
• pretulsistrategiile de vanzare
• strategia de produssiservicii
• strategia de distributiesi service

Link: http://www.beckshop.ro/planificarea_de_marketing_prin_exemple-p5198.html

6. Mediation in Penal Matters in Romania. Evaluation Study and Perspectives
Medierea in domeniul penal in Romania. Evaluare si perspective de dezvoltare
Mediation in Penal Matters in RomaniaAutor:Balan Ana, Ecaterina Balica, Andrea Parosanu

Descriere:Aceasta carte reprezinta un studiu bilingv, fiind scris atat in limba engleza, cat si in limba romana.

Lucrarea de fata reprezinta primul studiu criminologic din Romania care abordeaza problematica medierii in domeniul penal, dupa intrarea invigoare a legislatiei privind medierea.

In prima parte, autoarele analizeaza legislatia privind medierea si directiile de dezvoltare a practicilor de mediere conturate pe baza strategiilor initiate de catre Consiliul de Mediere.

Particularitatea acestei carti este insa data de investigatiile sociologice prezentate in partea a doua a lucrarii. Sondajele realizate la nivelul procurorilor si judecatorilor au permis identificarea opiniei si atitudinilor acestor categorii profesionale asupra posibilitatii solutionarii conflictelor prin intermediul medierii, dar si a unor factori care au determinat evolutia lenta a aplicarii medierii in domeniul penal.

Studiul exploratoriu realizat la nivelul organizatiilor de mediere a permis evidentierea unor practici concrete si a unor dificultati intalnite pe parcursul activitatii de catre mediatori care au avut posibilitatea sa experimenteze solutionarea conflictelor penale.
Cartea ofera informatiile necesare pentru stabilirea viitoarelor directii de interventie menite sa permita accelerarea procesului de implementare a medierii in cadrul sistemului penal.

The reader will find here the first criminological study in Romania that discusses penal mediation, after entry into force of the legislation on mediation.

In the first part, the authors make an analysis of the laws governing mediation and the mediation trends and practices that emerged based on the strategies launched by the Mediation Council.

However, what distinguishes this book from others are the sociological investigations presented in the second part of its body. Surveys conducted among prosecutors and judges bring to light the opinions and attitudes of this professional category on mediation and its potential for conflict resolution, as well as certain factors that made for the slowness in applying mediation to the criminal field.

The exploratory research carried out in mediator organizations identifies some concrete practices and difficulties encountered by mediators who in their activity had the chance to experiment solving penal conflicts.

The book provides a necessary background for establishing future intervention paths that will allow for an accelerated implementation of mediation in the penal system.
Link: http://www.beckshop.ro/mediation_in_penal_matters_in_romania_evaluation_study_and_perspectives-p6328.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *