Editura C.H. Beck – Carte juridica si economica – ianuarie 2013

Editura C.H. Beck este parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania. In cei peste 14 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifra de afaceri care o pozitioneaza intre primele edituri din Romania, publicand peste 2000 de titluri cu tematica juridica si economica, intr-un tiraj total ce depaseste 3.000.000. de exemplare. Iata care sunt principalele oferte de carte pentru luna ianuarie a.c.

Analiza datelor de marketing. Aplicatii in SPSS.
Autor: Cristinel Constantin
Scopul acestei carti este acela de a constitui un instrument util pentru studentii, masteranzii si doctoranzii in marketing, dar si pentru practicienii din domeniul marketingului sau din alte domenii de activitate care sunt implicati in procese de prelucrare a datelor.
Prezentarea metodelor de analiza a datelor de marketing este logica si pragmatica, bazata pe exemple concrete de utilizare a sistemului informatic si de interpretare economica a rezultatelor obtinute.
Cititorul are nevoie de un minimum de cunostinte pentru a putea intelege diferitele metode de analiza a datelor, motiv pentru care aceasta lucrare este utila si acelor practicieni cu o alta specializare decat marketingul.

Cartea poate fi achizitionata aici.

Managementul crizei. Cum sa planificam si sa punem in practica o strategie de iesire din criza.
Autor: Thierry Fusalba
Traim intr-o lume complexa in care crizele sunt din ce in ce mai frecvente, rapide si importante in ceea ce priveste impactul lor asupra vietii oamenilor. Oricine exercita responsabilitati trebuie sa dispuna de un instrument fiabil care sa-i permita sa planifice si apoi sa conduca o strategie coerenta si eficace cu ajutorul careia sa minimizeze consecintele unei crize.
Cartea de fata propune o metoda care permite aplicarea cu succes a elementelor de strategie militara in lumea afacerilor.

Cartea poate fi achizitionata aici.

International banking
Autor: Bogdan Capraru
Lucrarea International banking. Teorie si practici isi propune aprofundarea domeniului activitatii bancare internationale. Ea se adreseaza, in primul rand, circuitului universitar, fiind destinata studentilor de la studiile de master profesional si de cercetare, de la studiile de licenta de la specializarile in domeniul financiar – bancar, doctoranzilor, cadrelor didactice, cercetatorilor, dar si specialistilor, angajatilor in domeniul financiar-bancar, precum si tuturor celor interesati de acest domeniu.

Cartea poate fi achizitionata aici.

Introducere in contabilitate.
Autor: Bucur Ion
Cartea de fata este elaborata in conformitate cu reglementarile contabile si fiscale in vigoare si se adreseaza, cu precadere, studentilor de la Administratie publica si Drept, dar si celor interesati in dobandirea unor cunostinte minime, teoretice si practice, in domeniul contabilitatii.
Organizarea capitolelor in cadrul lucrarii reflecta o succesiune logica prin care se urmareste cunoasterea elementelor teoretice si practice ale obiectului si metodei de cercetare a contabilitatii, a principiilor, procedurilor si instrumentelor specifice utilizate pentru reflectarea starii, structurii si transformarii patrimoniului.
In cadrul fiecarui capitol sunt prezentate teste de autoevaluare, care permit verificarea cunostintelor de baza, precum si teme de reflectie care sa stimuleze identificarea solutiilor necesare rezolvarii problemelor propuse.
De asemenea, in carte sunt propuse aplicatii practice necesare intelegerii cunostintelor teoretice, precum si bibliografia necesara dobandirii cunostintelor de baza.

Cartea poate fi achizitionata aici.

Contabilitatea persoanelor fizice autorizate.
Autor: Sorin-Constantin Deaconu
Raportata la nevoia universitara si practica, lucrarea “Contabilitatea persoanelor fizice autorizate. Ghid practic” ofera fundamentele teoretice si metodologice ale contabilitatii in partida simpla.
Lucrarea a fost conceputa si realizata intr-o succesiune logica, in cadrul careia au fost tratate: notiuni teoretice privind persoana fizica autorizata (cu trimitere la noul Cod civil); aspecte privind obtinerea unui certificat digital si transmiterea electronica a declaratiilor fiscale; documentele specifice organizarii si conducerii contabilitatii in partida simpla; exemple concrete de intocmire a diverselor categorii de rapoarte de expertiza. Recomandam cu caldura prezenta lucrare ca fiind utila studentilor, cadrelor didactice universitare, practicienilor, inclusiv autoritatilor statului: Ministerului Finantelor Publice, Registrului Comertului, Agentiei pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Lect. univ. dr. Sorin-Constantin Deaconu. Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

 Cartea poate fi achizitionata aici.

Drept in afaceri. Aplicatii in management, marketing si informatica economica.
Autor: Laura Potincu
Abordarea interdisciplinara juridica si economica a elementelor de drept utile domeniului afacerilor, sporeste caracterul aplicativ al acestei lucrari pentru specialistii din domeniul economic. Domeniul protectiei juridice a consumatorilor face obiectul a numeroase acte normative adoptate la nivel intern ori la nivelul Uniunii Europene, motiv pentru care consideram a fi important de a fi studiat si cunoscut de actualii si viitorii economisti.

Cartea poate fi achizitionata aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.