Editura C.H. Beck – Carte juridica si economica – martie 2013

Editura C.H. Beck RomaniaEditura C.H. Beck este parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania. In cei peste 14 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifra de afaceri care o pozitioneaza intre primele edituri din Romania, publicand peste 2000 de titluri cu tematica juridica si economica, intr-un tiraj total ce depaseste 3.000.000. de exemplare. Iata care sunt principalele oferte de carte pentru luna martie a.c.

Auditul resurselor umaneAuditul resurselor umane
Autor: Nicoleta-Valentina Florea

Despre lucrare: Lucrarea de fata se adreseaza atat lumii academice, cat si practicienilor si prezinta: aspecte-cheie precum:
– conceptul de management al resurselor umane: evolutia si impactul resurselor umane asupra obtinerii performantelor organizationale;
– detalierea strategiilor eficiente de recrutare, selectie, angajare si integrare a angajatilor, precum si evaluarea si monitorizarea costurilor corespunzatoare;
– aplicarea unui marketing al recrutarii eficient, dezvoltarea si implementarea analizei de benchmarking;
– importanta dezvoltarii carierei individuale si organizationale, a recompensarii si motivarii resurselor umane ca elemente-cheie prin care se poate obtine implicit performanta la nivelul intregii organizatii.

Cartea poate fi achizitionata aici.

Finante publice localeFinante publice locale
Autor: Oprea Florin, Cigu Elena

Despre lucrare: Lucrarea de fata integreaza aspectele teoretice si practice ale finantarii ofertei de bunuri publice la nivel local cu cele privitoare la atitudinea, motivatia si responsabilizarea actorilor implicati.
Tratarea problematicii este realizata dintr-o perspectiva interdisciplinara, economico-juridica, ce confera o dimensiune integratoare aspectelor de activitate financiara locala puse in dezbatere si totodata individualizeaza lucrarea in cadrul literaturii actuale de specialitate

Cartea poate fi achizitionata aici.

Activitatea bancaraActivitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici
Autor: Capraru Bogdan

Despre lucrare: Continutul sau cuprinde aspecte legate de particulari-tatile sistemelor bancare din diferite tari, tipurile de institutii financiar-bancare, rolul bancilor in economie, competitia bancara, specificul organizarii si derularii activitatii bancare, caracteristicile operatiunilor si tehnicilor bancare, elemente de informatica bancara, precum si aspecte legate de istorie si cultura bancara. Abordarea activitatii bancare este realizata atat la nivel microeconomic, cat si la nivel macroeconomic.
Lucrarea surprinde caracteristicile sistemelor bancare din patruzeci si cinci de tari de pe toate continentele: SUA, Japonia, tarile membre si candidate la Uniunea Europeana, tarile membre AELS, tari emergente. De asemenea, lucrarea trateaza si tendintele si mutatiile survenite in activitatea bancara din ultimele decenii, in special cele legate de efectele crizei financiare americane din prezent. Astfel, sunt analizate o serie de implicatii ale crizei financiare actuale asupra sistemelor bancare din lume, precum si asupra sistemului bancar romanesc, ultimul capitol fiind dedicat acestuia. Nu in ultimul rand, lucrarea abordeaza problematica bancilor islamice, institutii care se individualizeaza prin principiile care stau la baza functionarii lor si printr-o evolutie ascendenta la nivel mondial.

Fiecare capitol cuprinde, la inceput, obiectivele urmarite, cuvintele cheie, iar la final un set de intrebari, exercitii de analiza si interpretare, aplicatii si teste grila, precum si o bibliografie recomandata, astfel incat procesul de fixare a cunostintelor si de formare de deprinderi sa fie cat mai facil si temeinic. Pe parcursul lucrarii exista o serie de casete text si scheme, prin care se aduc in prim plan o serie de simplificari si cazuri.

Cartea poate fi achizitionata aici.

Exceptii de la principiul relativitatii efectelor contractuluiExceptii de la principiul relativitatii efectelor contractului
Autor: Cristian Firica

Despre lucrare: Conceptia care a stat la baza elaborarii acestei lucrari are in vedere o metoda de analiza comparativa a institutiilor si notiunilor, tranzitorie de la reglementarea vechiului Cod civil la cea a noului Cod civil, analiza care evidentiaza diferentele de reglementare sau doar de nuanta intre institutii. In acelasi timp, confruntarea noului Cod civil cu sursele sale intelectuale de sorginte europeana, nord-americana si nu numai este un fapt ce are menirea de a ne arata cat datoreaza noua reglementare postmodernismului juridic contemporan in materia exceptiilor de la principiul relativitatii efectelor contractului.

Identificarea elementelor cu caracter de noutate legislativa este realizata atat prin raportare la ideile si solutiile dezvoltate in timp de doctrina si jurisprudenta, cat si prin prezentarea parerilor autorului si comentarii cu intentia de a explica eventualele implicatii si probleme pe care noile reglementari le-ar putea ridica practicii judiciare.
Pe parcursul intregii lucrari sunt impletite aspectele teoretice cu cele practice, astfel incat lucrarea infaptuita sa ofere o imagine cat mai clara asupra exceptiilor de la res inter alios acta, o succesiune logica si un aspect de continuitate, pornind de la lamurirea notiunilor de contract, efecte, relativitate, exceptii si terminand cu prezentarea si analiza a doua exceptii reale si doua aparente de la principiul relativitatii efectelor contractului.

Cartea poate fi achizitionata aici.

Pachet FiscalPachet LaZi fiscal
Autor: Editura CH Beck

Despre pachet: Pachetul contine Codul de procedura fiscala si Normele metodologice. Cod 495 si Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare. Cod 496 si poate fi achizitionat cu un discount de 17% numai din magazinul online aflat peĀ  beckshop.ro

Cartea poate fi achizitionata aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.