Revista presei economice – 21 ianuarie 2014

Programul de minimis a adunat peste 2.500 de cereri in prima saptamana
Capitalul

Schema de minimis s-a dovedit foarte populara, adunand peste 2.640 de IMM-uri inscrise online in primele sapte zile de la lansare. In prima zi, 15 ianuarie, de la  ora 10 s-au inscris 1.148 de IMM-uri, iar data limita pentru inscrierea online este de 24 ianuarie, ora 20.

Bugetul maxim al schemei de ajutor minimis este de 500 milioane de lei, dintre care 250 mil pentru 2014 si 250 mil pentru 2015.

Cel ce aplica in mediul online, o data ce trimite cererea, nu va mai putea modifica formularul, iar aplicantul poate trimite o singura data formularul in baza de date.

 

PayPoint si Vitas au semnat pentru colectarea ratelor
WallStreet

Intre PayPoint si Vitas s-a incheiat un parteneriat pentru serviciul de colectare a platilor ratelor de credit. PayPoint Romania este un operator de plati in numerar si incarcare electronica prin punctele de retail. Vitas este o institutie financiara nebancara de microcreditare din vestul si centrul tarii.

Ratele creditelor contractate la Vitas pot fi achitate in numerar prin PayPoint. Clientii se gasesc in special in judetele Alba, Arad, Bihor, Caras Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Sibiu si Timis.

 

Ratingul Romaniei s-a mentinut la B de Coface
Financiarul

Coface a mentinut ratingul “B” Romaniei, fiind dintre cele mai reduse din Europa Centrala si de Est. Acest nivel s-a mentinut neschimbat in ultimii cinci ani.

Coface publica in fiecare trimestru evaluari de risc pe baza informatiilor despre comportamentul de plata al firmelor din 157 tari, fiind activa pe piata asigurarilor de credit. Aceasta firma are 7 niveluri de evaluare: A1, A2, A3, A4, B, C si D.

Coface estimeaza in 2014 o crestere de 3% la nivel mondial, iar in tarile emergente de 4,7%.

 

Comunicat de presa-Groupama Asigurari
Groupama Asigurari a inregistrat cel mai mic numar de reclamatii in 2013

Din top 5 companii de asigurari din Romania, Groupama Asigurari a inregistrat cel mai mic numar de reclamatii catre ASF atat numeric cat si raportat la numarul contractelor in vigoare.

Ponderea reclamatiilor din 2013 in totalul contractelor active la finalul lunii septembrie a fost de 0,034%, cea mai mica din industria de asigurari, care a inregistrat in medie o pondere de 0,115%.

Din numarul total de reclamatii primite de Groupama Asigurari in 2013, doar 10, 86% au fost fondate, mai putin cu 8 procente fata de 2012.

Loredana Vasilica Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *