Revista presei economice- 20 mai 2013

Topul surprinzator al oraselor cu cele mai multe mall-uri
Capital

Cei mai multi metri patrati de retail modern ii intalnim in prezent in Suceava, a carui putere de cumparare scazuta nu inlatura constructorii de mall-uri.

La capatul opus se afla Galatiul, care nu are in prezent niciun centru comercial. Timisoara, Clujul sau Constanta constituie alte orase dinspre finalul topului care au insa potential real de dezvoltare a proiectelor de constructii de mall-uri.

Comparativ cu Bucuresti, in care la 1000 de locuitori le corespund 245 metri patrati de retail modern, in Suceava aceasa valoare este mai mult decat dubla, de 562 metri patrati la 1000 de locuitori.

 

Dacia in top 3 cele mai mari cresteri in Europa
Ziarul Financiar

Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) claseaza Dacia pe loc second in topul cresterilor la nivel europenan in primele 4 luni ale anului, cu o valoare a cresterii de 18% si aproape 90 200 masini vandute.

Pe primul loc al acestui top s-a clasat marca Jaguar, cu o crestere de 22% dar un volum al vanazarilor mult mai mic.

Vestile sunt foarte bune in conditiile in care anul 2012 a inregistrat cresteri usoare (de 2,5% in decembrie) si numarul inmatricularilor masinilor marca Dacia a fost  de asemenea in scadere cu 5% .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *