Revista presei economice 18 iunie 2014

Se elimina impozitul pe venitul agricol in proportie cu gradul de afectare din pricina calamitatilor
Capitalul

Guvernul a luat decizia de a elimina impozitul pe venitul agricol porportional cu gradul de calamitate constatat pentru cei care au desfasurat activitati agricole in 2013 si au suferit pierderi de venit.
Ordonanta de urgenta reglementeaza o exceptie in ceea ce priveste obligatia de desemnare a unui imputernicit de catre contribuabilii care au obligatii declarative dar nu au domiciliul fiscal in Romania, precum si posibilitatea de a emite si comunica acte administrativ fiscale si in forma electronica.
De asemenea, aceasta facilitate de transmitere in format electronic se aplica si contribuabililor care pot transmite la organele fiscale cereri sau alte documente prin intermediul tehnologiei de la distanta.

Mai mult de jumatate din clientii bancari stiu ca isi pot recupera banii din depozit
Financiarul

Din totalul clientilor bancari, numai 53% stiu ca isi pot recupera banii din depozite in caz de faliment. Dintre cei 53%, numai 10% detin informatii detaliate despre procedura de recuperare a banilor. Sondajul a fost realizat de catre Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.
Facand comparatie cu un sondaj asemanator din 2013, numarul celor care cunosc procedura de despagubire este dubla. Depozitele constituite la sucursalele bancilor straine sunt garantate in tarile de origine, iar fondul local de garantare acopera depozitele bancilor care detin licenta de la BNR.
Termenul legal pentru restituirea banilor in caz de faliment bancar este de 20 de zile,iar plafonul de garantare este de 100.000 de euro. Un sfert dintre clienti se asteapta sa isi recupereze toti banii indiferent de suma.

UniCredit Tiriac Bank a cofinantat achizitia Cargus
WallStreet

Institutia bancara a jucat rolul de aranjor si cofinantator in cadrul achizitiei Cargus de catre Abris si consultant pentru achizitia Urgent Curier.
UniCredit incearca sa dezvolte produse mai complexe pentru companiile care prezinta particularitati din punct de vedere financiar.
Abris este cel mai mare fond de private equity cu concentrare pe Europa Centrala si de Est. A realizat prima tranzactie in Romania in 2012 achizitionand Cargus. Cea din urma a realizat alte doua achizitii mai mici si o ultima achizitie a companiei Urgent Curier.

Loredana Vasilica Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *