Revista presei economice – 17 octombrie 2013

Cel mai ieftin credit de nevoi personale este acordat de Banca Transilvania
Banking News

Una dintre cele mai mari banci din Romania in functie de active, Banca Transilvania, a redus costurile la creditul de nevoi personale Practic BT. Astfel, conform unui comunicat de presa al bancii, creditul de nevoi personale Practic BT, acordat in lei, este acum mai ieftin si este considerat cel mai avantajos imprumut de acest tip de pe piata.

Avantajele creditului Practic BT sunt: dobanda fixa de 9,7% pentru clientii care incaseaza veniturile prin conturi deschise la Banca Transilvania, comisionul de analiza a dosarului este zero,  avans zero, destinatia banilor nu trebuie justificata, asigurare de viata gratuita oferita de catre banca. In cazul unui credit de 20.000 lei, contractat pe 5 ani, rata lunara este de 422 lei, iar DAE (Dobanda Anuala Efectiva) este de 10,14%.

Acest tip de imprumut se acorda pe o perioada de maxim 5 ani, suma maxima acordata este echivalentul a 20.000 de euro in lei, iar clientii pot aplica pentru acest credit inclusiv online.

Misiunea Bancii Transilvania este de a sprijini mediul de afaceri, iar conform rezultatelor financiare pe primul semestru al acestui an, 64% din portofoliul de credite sunt acordate companiilor, in special IMM-urilor iar 36% din credite sunt acordate persoanelor fizice.

Banca Transilvania este prima banca din Romania care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti (1997), iar strategia acesteia este sustinuta de actionari puternici printre care Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din capitalul social al bancii.

 

Romania este a doua tara din UE dupa nivelul cresterii lucrarilor de constructii
Capital

Conform datelor Eurostat, Romania a inregistrat in luna august 2013 a doua mare crestere a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana. Astfel, comparativ cu luna august a anului trecut, in 2013 tara noastra a avut o crestere de 8,9%, fiind depasita doar de Ungaria, unde lucrarile de constructii au inregistrat o crestere anuala de 14,6%.

Romania este una din tarile care a inregistrat cresteri ale lucrarilor de constructii in 2013, fiind chiar tara cu cea mai mare crestere din Uniunea Europeana la nivelul lunii iulie, cu 9,5%.

In Uniunea Europeana lucrarile de constructii au scazut cu 4,7% in luna august, in timp ce in zona euro acestea au inregistrat o scadere de 2,5%. In ceea ce priveste situatia la nivelul statelor membre, doar sase state au inregistrat o crestere a lucrarilor de constructii in ritm anual in luna august, in timp ce noua state au inregistrat scaderi.

 

Comunicat de presa
Banca Comerciala Romana

Banca Comerciala Romana a lansat recent programul “Recomanda un prieten”, care se adreseaza posesorilor de carduri de credit. Acest program ofera posibilitatea clientilor BCR detinatori de carduri de credit sa primeasca premii in bani in urma recomandarii cardului de credit prietenilor.

Conform declaratiei doamnei Bianca Ionita, Sef Departament Emitere Carduri BCR, recomandarea se poate face prin completarea unui formular de recomandare de pe www.bcr.ro sau prin apel telefonic Info BCR – 0800.801.BCR (0800.801.227).

Acest program este avantajos atat pentru noul detinator de card de credit, cat si pentru cel care l-a recomandat deoarece dupa obtinerea cardului de cumparaturi, ambii vor primi un bonus in valoare de 50 lei.

Tot in cadrul acestui program, in perioada 1 Octombrie – 31 Decembrie 2013, prietenii recomandati care obtin cardul de cumparaturi pot castiga si alte premii prin tragere la sorti: 100 de vouchere Flanco in valoare de 500 lei/voucher si 3 vouchere Perfect Tour in valoare de 1.000 EUR/voucher.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *