Revista presei economice 15 ianuarie 2015

Trei divizii ale grupului ING vor trece prin rebranding
Capitalul

ING Asigurari de Viata, ING Pensii si ING Investment Management vor avea alt nume incepand cu luna aprilie. Rebrandingul consta in inlocuirea initialelor ING cu NN. Astfel, in locul celor trei divizii vom avea NN Asigurari de Viata, NN Pensii si NN Investment Partners.

Prin acest proces se doreste, pe langa schimbarea numelui, schimbarea identitatii vizuale, fara a fi afectate echipa de management, strategia, angajatii sau relatiile contractuale cu clientii.

ING Bank nu va fi supusa procesului, aceasta pastrandu-si in continuare numele.

Trecerea la NN se va realiza la nivel global in cele 18 tari in care grupul ING este prezent. In 2014 cele trei divizii s-au unit sub denumirea de NN Group, companie independenta prin oferta initiala publica.

Romania pe locul 17 la productia de cereale in UE
Financiarul

Luand in calcul productia de cereale din UE din 2014, Romania se plaseaza pe locul 17 din 25 cu o medie de venituri de 717 euro/hectar din 5,3 de milioane de hectare insamantate.

Anul anterior pretul mediu al cerealelor a fost al saselea cel mai mare din Uniunea Europeana in timp ce productivitatea a fost a optsprezecea din 25 de producatori.

Productivitatea a atins valoarea de 3,9 tone/hectar. Aceasta productivitate scazuta este consecinta de natura structurala, din cauza faramitarii excesive a terenului dar si lipsa de initiativa investitionala a fermierilor.

Incasari mai mari de 1000 de euro pe fiecare hectar s-au inregistrat doar in 8 tari din vestul Europei. In Est, Romania s-a plasat inaintea Bulgariei(plus 10%), Polonia(plus 29%), dar sub Ungaria(minus 15%).

Proiectele investitionale ale Nuclearelectrica
WallStreet

Compania de stat Nuclearelectrica(SNN) doreste sa acceseze fonduri europene pentru proiecte in valoare de circa 200 milioane de euro.

Cel mai mare proiect, in valoare de 160 de milioane de euro, va presupune realizarea unei instalatii de detritiere. Aceasta instalatie va scoate tritiul, radioactiv, din apa grea utilizata in reactoarele nuclearelectrice pentru producerea electricitatii in centrala de la Cernavoda.

Aceasta instalatie este in stadiul de testare si constructie la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice din Ramnicu-Valcea.

Restul proiectelor inscrise pentru cofinantare au valori mai mici, ridicandu-se la cateva milioane de euro.

Nuclearelectrica asigura anual 18% din necesarul de electricitate la nivel national.

Loredana Vasilica Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published.