Revista presei economice- 10 iulie 2013

Peste jumatate din actiunile tranzactionate la BVB au trecut pe minus la sfarsitul primului semestru
Wall Street

Singurii indici care la sfarsitul primului semestru au inregistrat cresteri au fot BET si BET-C (2.1%, respectiv 1.3%). Indicele SIF-urilor si al Fondului Proprietatea, BET-FI a pierdut 3.9%.

Cea mai buna evolutie au avut-o actiunile producatorului de sisteme de injectie pentru motoare diesel Mefin Sinaia (MEF), urcand cu 137%. A doua pozitie in topul cresterilor este ocupata de Cemacon Zalau (CEON), care a castigat 98,1%. In jumatatea superioara a clasamentului s-a aflat si Rompetrol Rafinare (35,6%), Impact (30,8%) si Fondul Proprietatea (10,4%). Petrom (SNP) si BRD, cele mai mari companii de pe Bursa, au pierdut 4,8%, respectiv 11,2%. 

 

Prima companie de leasing care va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti
Ziarul Financiar

Transilvania Leasing IFN din Brasov (TSLA), prima companie de leasing care va intra joi in ringul bursei pe sistemul alternativ are un capital de 51,5 mil. lei (11,7 mil. euro) si gestioneaza un portofoliu de credite de circa 53 mil. lei (12 mil. euro). Compania este controlata de SIF Transilvania si va fi listata fara sa fi derulat in prealabil o oferta publica de vanzare de actiuni.

Loredana Iuliana Baltag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *