La 2 ani de EconomiaOnline.ro: ce spun colaboratorii si cititorii!
La doi ani de existenta fructoasa, revista EconomiaOnline.ro impartaseste parerile colaboratorilor si cititorilor!
“Un proiect de valoare, sub semnul PTSC
Revista Economiaonline.ro a ajuns la cea de a 24-a editie. Am cautat prin labirintul intortochiat al propriei minti sa gasesc unul sau mai multe cuvinte ilustrative pentru aceasta interesanta conceptie, dezvoltata undeva la granita dintre jurnalism si academic (as putea spune chiar pe fisia de frontiera, ca tot sunt la moda desfasurarile de trupe).
Primul dintre ele este fara niciun dubiu PASIUNEA- Bogdan Capraru, cel care pastoreste revista, e un exemplu demn de luat in seama pentru generatia care nu ar trebui sa se complaca in comoditate si merdiocritate. Si nu ma refer aici doar la studenti, ci la toate generatii care nu au cunoscut comunismul ca mod de viata. E greu sa gasesti in ziua de azi pe cineva care sa urmareasca si sa dezvolte un asemena proiect, ce implica un volum enorm de munca, fara a pune pe primul loc factorul pecuniar. E si mai laudabil faptul ca redactorul sef reuseste sa capaciteze luna de luna contributori de reala valoare care sa contribuie la cresterea brandului, dar si la educatia tinerei generatii. Deci al doilea element al tabloului descriptiv ar fi TENACITATEA.
In al treilea rand, impactul meu cu Economiaonline.ro a fost tot timpul surprinzator in mod placut prin faptul ca ea refuza sa respire atmosfera terna a publicatiilor care scot la rampa incercari de demonstratii, prin modele econometrice fantasmagorice, a unor adevaruri pe care Moromete le-ar fi vazut din prispa casei. Mentinandu-se in perimetrul actual publicatia va fi deborda de SERIOZITATE, dar si de CREDIBILITATE.
Doresc publicatiei cat mai multi cititori, cat mai multi contributori, si, de ce nu, intr-un viitor, o varianta print!”
Norel Moise, redactor sef Piata Financiara
“De doi ani, scriu, ori de cate ori am ocazia, cate un articol sau cate o recenzie pentru Economia Online, o publicatie ce a debutat ca o incercare curioasa, dar care a devenit, in relativ scurt timp, un demers serios de sondare a lumii economice. In acelasi timp, ii urmaresc atent si interesat evolutia, in calitate de cititor. Sper sa pot avea bucuria lecturarii ei mult timp de acum incolo dar si placerea de a contribui la impunerea ei drept reper al peisajului publicistic autohton!
Gabriel Mursa, Presedintele Institutului Friedrich von Hayek Romania
“In primii doi ani EconomiaOnline a devenit o publicatie on-line de referinta pentru comunitatea economico-financiara din Romania, impunandu-se prin abordarea trans-disciplinara, prin accentul pe informatiile noi si relevante pentru mersul economiei nationale. Doi ani reprezinta varsta la care EconomiaOnline poate concura de la egal la egal cu orice publicatie economico-financiara din Romania. La ceas aniversar urez din toata inima un parcurs lung si ascendent publicatiei EconomiaOnline.”
Andrei Radulescu, Senior Investment Analyst SSIF Broker
“Colaborez de aproape 2 ani de zile cu echipa ce se afla in spatele revistei EconomiaOnline.ro si sunt in continuare impresionata de valoarea adaugata dezbaterilor pe teme economice de actualitate, tehnicile de abordare a pietei si promovarea serviciilor si de experienta si cunostintele proprii autorilor, cu privire la teme economice.
Colectia OEconomica apartinand editurii CH Beck reuneste carti cu caracter teoretic ce acopera zona materiilor care se studiaza la facultatile economice de la universitatile de stat si particulare, cu adresabilitate in primul rand catre studenti, dar si profesorilor, cercetatorilor si practicienilor din toate domeniile economice.
Despre lucrarile acestei colectii putem spune in acest moment ca beneficiaza de credibilitate si proeminenta in uriasa piata, lucru vital tinand cont de canalul de promovare excelent pe care il reprezinta revista EconomiaOnline.ro.
Sunt incantata si onorata sa am astfel de colaboratori carora le urez viata lunga si performante pe masura potentialului.
Diana Ionescu, Specialist Marketing, Editura CH Beck
“In doi ani, de cand citesc EconomiaOnline, revista m-a convins cat e de importanta economia de piata, si cum lupta ea cu saracia, in ciuda ideilor populiste, care spun ca solidaritatea sociala reprezinta cheia succesului. Dar nu-i asa, pentru ca dupa cum explica Johan Norberg, laureat al Premiului Fisher pentru economie: <<Singura sansa a celor saraci, lipsiti de putere si relatii, este piata libera, doar acolo isi pot vinde forta de munca si pot porni o afacere>>. Asadar saracia nu e doar o problema materiala. Saracia inseamna lipsa de putere. Inseamna sa fii privat de oportunitati fundamentale si de libertatea de a alege.”
Ionut Balan – Redactor sef Finantistii
“La doi ani de la inceputuri este clar ca EOL este un vis transfortmat in realitate de catre Bogdan Capraru si colaboratorii sai. Avem aici o veritabila Agora a ideilor din actualitatea economica si sociala. Unul dintre meritele revistei este ca, intr-o perioada in care tara si intreaga lume a trecut prin mari transformari, a reusit sa adune intr-un singur loc specialisti racordati la fluxul international al cercetarii, debaterilor si instruirii, devenind un instrument util tanarului intreprinzator, oferindu-i sfaturi si viziune, practic cheia succesului in domeniu.
Marius Alexa, CEO Arhipelago
“Nevoia de cultura … (economico-financiara!)
Istoria moderna a Romaniei ne arata (chiar cu varf si indesat daca ne gandim la numeroasele evenimente si/sau evolutii precum cresterea si prabusirea Caritas si FNI, sau mai recentul tavalug al creditelor in franci elvetieni) ca lipsa culturii economice si incapacitatea de a prelua si sintetiza informatii cu caracter economico-financiar pot avea ca urmari nu doar pierderi financiare ci si chiar adevarate drame familiale! Cate povesti tragice cu oameni care si-au “bagat” la Caritas sau FNI banii economisiti de-o viata, sau, mai grav, bani imprumutati … nu am putut vedea? Cate familii nu traiesc acum tragedia data de iminenta executarii silite a apartamentului cumparat printr-un credit in franci elvetieni cu ani in urma? Dar mai ales, cati dintre noi nu sufera acum de pe urma deciziilor proaste luate de politicienii pe care i-am votat, incapabili fiind sa le trecem promisiunile printr-un filtru propriu care sa desparta “gargara” politica de “promisiunile” realizabile si fundamentate din punct de vedere economic?
Multi, fara doar si poate! Iar marimea numarului de persoane aflate in una sau mai multe din situatiile de mai sus este invers proportionala cu nivelul de cultura economico-financiara a populatiei … ceea ce face evident faptul ca, succesul demersurilor (mai mici sau mai mari – mai multe sau mai putine!) de crestere a nivelului de cultura economico-financiara a populatiei poate fi pus in stransa corelatie cu sansa noastra, a tuturor romanilor, de a depasi, ca natiune, criza sistemica pe care o traversam de mai bine de un sfert de veac.
Intr-un astfel de context, este, in mod evident, absolut necesar un demers de informare corect, echilibrat si echidistant din partea media. Chiar daca este greu!
Ei bine, intr-o astfel de misiune … aproape de “apostolat” s-ar putea spune (dat fiind atat “desertul” educativ in plan economico-financiar existent la nivelul populatiei cat si lipsa de interes a oamenilor pentru astfel de informatii) … s-a angajat si publicatia “economiaonline.ro”.
O misiune nobila, care merita nu doar aplaudata si laudata, cat si sprijinita, de fiecare dintre noi, cei care avem un cuvant de spus in spatiul public, si care putem interpreta si transmite catre cetateni informatii ce le-ar putea fi de folos atunci cand vor lua decizii privitoare la statusul sau viitorul lor financiar.”
Laurentiu Rosoiu, Director Adjunct SAI Star Asset Management SA.
Leave a Reply