Grupul Garanti Romania a inregistrat profit net de 75 milioane lei in primul semestru

Grupul Garanti Romania, unul dintre cele mai dinamice si inovatoare grupuri financiare de pe piata locala, a inregistrat profit net de 75 milioane lei, in primul semestru. De asemenea, veniturile nete consolidate ale Grupului s-au ridicat, in primele sase luni, la 287,3 milioane lei, iar activele totale au urcat la 9,76 miliarde lei.

Garanti Bank a inregistrat profit net de 55 milioane lei la finalul lunii iunie, rezultatele din al doilea trimestru jucand un rol semnificativ in acest sens. Astfel, profitul net al bancii a fost de 33,3 milioane lei in perioada aprilie – iunie, in crestere cu 53,5% fata de primul trimestru.

In primele sase luni ale anului, volumul total de credite al Garanti Bank a ajuns la 6,27 miliarde lei, in crestere cu 27,8% de la an la an. Totodata, depozitele au inregistrat o crestere in volum de 43% de la an la an, la 4,53 miliarde lei.

Institutiile financiare nebancare ale Grupului au inregistrat, la randul lor, profit net in primul semestru: Garanti Credite de Consum – 14,2 milioane lei si Garanti Leasing – 5,7 milioane lei.

“Prima jumatate a anului a fost de bun augur pentru Grupul Garanti Romania. Creditarea si volumul depozitelor inregistreaza evolutii remarcabile. Al doilea trimestru al anului a jucat un rol important in rezultatele noastre globale si estimam ca restul anului va fi din ce in ce mai dinamic. Vom continua strategia privind satisfacerea nevoilor clientilor nostri, cu ajutorul serviciilor financiare inovatoare, a platformei sigure de internet banking, a vastei retele de ATM-uri inteligente, precum si a echipei noastre de profesionisti”, a declarat Ufuk Tando─čan, CEO Garanti Group Romania.

Grupul Garanti Romania este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), cea mai mare banca din Turcia din punct de vedere al capitalizarii bursiere. In primul semestru al anului, TGB a inregistrat un venit net neconsolidat de 2,1 miliarde lire turcesti (697,93 milioane euro). Volumul consolidat total al activelor TGB au ajuns la 265,2 miliarde lire turcesti (89,64 miliarde euro), in timp ce contributia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash si non-cash) in valoare de 203,3 miliarde lire turcesti (68,71 miliarde euro). TGB deserveste peste 10 de milioane de clienti in zonele corporate, comercial, intreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, carora le ofera servicii financiare integrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.