Garanti Group Romania a inregistrat o crestere de 8% a profitului net in primele noua luni ale anului

Garanti Group Romania, unul dintre cele mai inovatoare si mai dinamice grupuri financiare de pe piata locala, a inregistrat un profit net de 98,5 milioane lei, in primele noua luni ale anului, in crestere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile nete ale Grupului s-au ridicat in primele noua luni ale anului la 429 milioane lei, in timp ce volumul total al activelor a crescut cu 10%, ajungand la 9,50 de miliarde lei.

Garanti Bank a inregistrat un profit net de 70 milioane lei la finalul lunii septembrie si venituri nete de 347,9 milioane lei. In ceea ce priveste institutiile financiare nebancare ale Grupului, profitul net al Garanti Credite de Consum a ajuns la sfarsitul celui de-al treilea trimestru la 20,7 milioane lei, iar cel al Garanti Leasing la 7,8 milioane lei.

Volumul total al creditelor acordate de Garanti Bank a ajuns in primele noua luni ale anului la 6,3 miliarde lei, o crestere de 23% de la an la an.

“2015 a fost un an dinamic pentru noi. Creditarea a crescut progresiv de la trimestru la trimestru si estimam o crestere sustenabila a acestui segment pȃna la finalul anului. De asemenea, ne vom continua strategia de a pune accentul pe satisfacerea nevoilor clientilor nostri, prin intermediul unor servicii financiare inovatoare, prin reteaua de sucursale aflata in extindere, prin platforma de internet banking sigura, printr-o retea extinsa de ATM-uri inteligente si prin intermediul echipei noastre de profesionisti”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Group Romania.

Prin comparatie cu primele noua luni ale anului 2014, volumul de credite acordate IMM-urilor a crescut cu 6,6%, cele acordate segmentului corporate cu 19,6%, iar cele adresate segmentului retail cu 37%.

De asemenea, depozitele au inregistrat o crestere de 25,3%, ajungand la 4,53 miliarde lei.

Grupul Garanti Romania este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), cea mai mare banca din Turcia din punct de vedere al capitalizarii bursiere. In primele noua luni ale anului, TGB a inregistrat un venit net consolidat de 2,72 miliarde lire turcesti (810,5 milioane euro), in timp ce marimea activelor a ajuns la 293,25 miliarde lire turcesti (87,4 miliarde euro). In acelasi timp, contributia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite, cash si non-cash, in valoare totala de 223,25 miliarde lire turcesti (66,5 miliarde euro). TGB deserveste peste 10 de milioane de clienti in zonele corporate, comercial, intreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, carora le ofera servicii financiare integrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *