Doua evenimente marca Piata Financiara

Devenite deja o traditiile, Colocviile Piata Financiara “Florin Petria” au rasplatit cu premii si anul acesta tinerii jurnalisti de marca din domeniul economic. Astfel, la categoria Piata de capital si Asigurari, competitia a fost castigata de Roxana Pricop, editor , Ziarul Financiar; la categoria Business – Alexandru Georgescu, sef sectie international, Economistul; la categoria Macroeconomie – Andreea Neferu, redactor Ziarul Financiar., iar la categoria Piata Bancara – Alexandru Sirbu, redactor Bursa. De asemenea, juriul a acordat Premiul Master pentru jurnalism economic pentru intreaga activitate reputatului jurnalist de la HotNews.ro – Dan Popa, sef sectie economica.

20130606_190007

Din componenta juriului au facut parte jurnalisti de prestigiu, cum ar fi colegul nostru redactor sef la revista Economistul – Octavian Jora, Alin Iacob redactor sef Conso.ro, Ionut Balan – redactor Finantistii, Dan Popa de la HotNews.ro, precum si trei “comunicatori” din banci: Corina Vasile – director comunicare Raiffeisen Bank, Ionut Stanimir – director comunicare BCR-Erste si reputatul specialist in comuncare, Corneliu Cojocaru. Tot cu aceasta ocazia a avut loc si o dezbatere pe tema viitorului presei economice de calitate in contextul tot mai greu incercat de criza actuala. Evenimentul a fost moderat de catre redactorul sef al publicatiei Piata Financiara, Norel Moise.

In urmatoarele trei zile, o serie de reprezentanti ai comunitatii jurnalistilor din domeniul presei economice premium au participat la Academia de Jurnalism “Florin Petria”, un alt eveniment marca Piata Financiara organizat sub auspiciile BCR Erste Bank. Cu aceasta ocazie, o serie de specialisti din top management-ul bancii s-au intalnit si au dezbatut impreuna cu jurnalistii o serie de probleme “fierbinti” ale banking-ului actual. Astfel, dintre temele abordate au fost: “Trenduri actuale in Retail banking” – panel discutie cu Dana Demetrian – Director Retea BCR si Sorin Mititelu – Director Segemente Retail BCR, “Trenduri actuale in Corporate banking” – panel discutie cu Lubor Prochazka¬† – Director Tranzactii Bancare BCR si Ioana Gheorghiade – Director Sector Public si Finantarea Infrastructurii BCR. In ultima zi a avut loc dezbaterea pe tema “Tendinte pe piata de banking in Romania” la care a participat Lucian Croitoru – consilierul guvernatorului Mugur Isarescu si Lucian Anghel – Presedinte al Directoratului si Director General al BCR Pensii si Presedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucuresti.

20130608_17083320130608_182237

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *