Dezvoltarea invatamantului superior bazat pe competente

Ionel BOSTAN

Aflat in plina desfasurare la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, proiectul “Dezvoltarea Invatamantului Superior bazat pe competente prin imbunatatirea calitatii si facilitarea accesului la programele de studii din domeniile Stiinte Administrative si Juridice” (DISSAJ) vizeaza un grup tinta deloc de neglijat. Nu mai putin de 615 studenti de la programele de studii de Licenta si Master urmeaza sa beneficieze de tot atatea subventii (250 Ron x 2 subventii/student).

Obiectivul DISSAJ (contract POSDRU/156/1.2/G/136421, valoare totala eligibila: 2.168.207 lei) este axat pe cresterea calitatii in invatamantul superior prin imbunatatirea programelor de studii din domeniile aratate. Programele ca atare sunt urmatoarele: studii de Licenta – Drept, Administratie Publica, Asistenta Manageriala si Secretariat – si studii de master – Management si Administratie Europeana si Management si Audit in Administratie si Afaceri.

Managerul de proiect – conf. univ. dr. Alunica Morariu – estimeaza ca doar imbunatatind respectivele programe am putea avea (si) o adaptare adecvata la cerintele pietei muncii si dezvoltarii mecanismelor de crestere a accesului la ciclurile universitare.

Principalele activitati ale proiectuluivizeaza dezvoltarea, inovarea, imbunatatirea si implementarea curriculei imbunatatite, pentru cele cinci programe de studii universitare de Licenta si Masterat.

De asemenea, se are in vedere cresterea accesului la facultate “in contextul portilor deschise catre invatamantul superior de calitate intr-o societate europeana bazata pe cunoastere”.

In cele 17 luni ale perioadei de derulare a proiectului, studentii de la programele de studii amintite vor putea participa la 14 competitii, disputandu-si 14 seturi de Premii, inclusiv Diplome si Certificate pentru cei merituosi.

In fine, credem ca ar mai trebui adaugat aici si faptul ca sub egida “Zilelor carierei”,echipa DISSAJ promoveaza acele principii menite sa contribuie la constientizarea grupului tinta cu privire la importanta respectarii mai mulor teme orizontale. Intre aestea, le amintim pe urmatoarele: Inovare si TIC, Egalitatea de sanse, Dezvoltare durabila si Imbatranire activa, pentru dezvoltarea carierei durabile si societatii bazate pe cunoastere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *