Deveniti specialisti in stiinta vointei!

Bogdan CAPRARU

De ceva vreme mi-am propus sa citesc cartea “Puterea vointei” a lui Kelly McGonigal. Mi-a atras atentia nu doar in librarii, ci si pe rafturile de cati din supermarket-uri sau benzinarii. Acum mi-am facut timp si am pus mana sa o citesc. Titlul este sugestiv si incadreaza perfect cartea in literatura pentru dezvoltare personala, pentru care Editura Litera are o intreaga colectie. Cartea ne prezinta pas cu pas solutii facile pentru a ne intarii, cizela si antrena capacitatea de a avea vointa intr-o anumita directie, de a lua deciziile corecte pentru noi. Spre deosebire de multe alte carti de dezvoltare personala, care de regula, se axeaza pe cum sa ai succes in viata, cariera etc, aceasta ne ofera solutiile pentru a avea controlul si in ceea ce priveste treburile marunte, cotidiene, dar care, adunate, ne fac viata mai grea, ne distrug sanatatea sau ne distrag de la inedplinirea unor obiective personale sau profesionale.

Cartea se prezinta ca un manual. Capitolele sunt intitulate sugestiv, subliniind obiectivele urmarite si aflandu-se intr-o succesiune bine stabilita, graduala, concomitenta cu pregatirea noastra in insusirea deprinderilor necesare in “a avea vointa”. Pe pracursul acestora sunt casete text standard care impun anumite activitati necesare invatarii. “La microscop” si “Experiment de vointa” au menirea de a concentra atentia cititorului si de a aplica cele citite pe parcursul capitoluluiĀ  pentru a creste capacitatea de autocontrol. Fiecare capitol are la final un Rezumat, de asemenea, util invatarii.

Asa ca, daca intrati in librarie sau popositi pentru un plin de benzina si o cafea la o benzinarie OMV Petrom, nu ezita sa achizitionezi aceasta carte! Sunt sigur ca spuneti ca nu aveti nevoie, ca aveti vointa de fier…insa nu uitati acea vorba populara precum suma viiciilor ramane constanta! Aceasta carte te va ajuta sa scazi constanta! šŸ™‚

Dr. Kelly McGonigal preda psihologia la Universitatea Stanford si este pedagog pentru Programul de Imbunatatire a Sanatatii din cadrul Scolii de medicina a universitatii. Este autoarea blogului “Stiinta vointei” al revistei Psychology Today.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *