De la leadership la management eficient cu Peter Drucker

Bogdan CAPRARU

Prin aducerea in piata de carte de business romaneasca a lucrarii lui Joseph A. Maciariello – “Peter Drucker. Curs de formare pentru manageri. 52 de saptamani de coaching pentru un leadership efficient, Editura Litera din nou nu se dezminte in ceea ce priveste excelenta in alegerea titlurilor pentru publicare! De data aceasta vorbim de sistematizarea lucrarilor si impartasirea experientei unuia dintre titanii stiintei management-ului de pana acum – Peter Drucker.

Joseph A. Maciariello este profesor emerit de stiinte sociale si management Marie Rankin Clarke si senior fellow la Peter F. Drucker and Masatoshi Ito Graduate School of Management, din cadrul Claremont Graduate University. A colaborat cu Drucker la mai multe lucrari, printre care se numara “The Effective Executive in Action”, editia revazuta a volumului “Management” si “The Daily Drucker”. De asemenea, a publicat ca autor: “Lasting Value: Lessons from a Century of Agility at Lincoln Electric”; “Drucker’s Lost Art of Management” (in colaborare).

Obiectivul acestei carti este de a impartasi programul de mentorat al lui Drucker. Joseph A. Maciariello  a gandit-o ca un manual pe care cititorul ar trebui sa il parcurga timp de un an, avand 52 de capitole, unul pentru fiecare saptamana a anului. Capitolele sunt impartite in 13 teme principale. Fiecare capitol incepe cu o introducere si exemple care prezinta lectiile. Apoi urmeaza trei secvente. De regula, in prima secventa apare un text a lui Drucker, urmat in secventa urmatoare de alte texte ale maestrului, insotite de reflectiile lui Maciariello asupra lor. In ultima secventa se regasesc recomandarile practice de aplicare a celor invatate. In finalul cartii regasim ca anexa un rezumat al principiilor lui Drucker din fiecare capitol al carti, cu scopul nu doar ca cititorul sa le fixeze mai usor, dar sa poata si reveni mai lesne in viitor, fiind utilizata ca un check list.

Prin complexitatea abordarii chestiunilor de leadership si management, cred ca aceasta carte ar trebui sa se regaseasca in biblioteca oricarui manager care se respecta! Astfel, in urma lecturii a peste 500 de pagini de carte, veti putea devein mai buni in ale leadershipului si managementului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.