Abordati investitiile in mod alternativ!

Bogdan CAPRARU

Ultima carte aparuta in colectia Carti mici, Profituri mari a Editurii Publica, ingrijita si sprijinita de Erste Asset Management , deschide noi orizonturi investitionale cititorului. In partea de inceput a cartii, autorii explica filozofia investitiilor alternative, criticand totodata teoria pietelor eficiente. Ei aduc in discutii ideea de diversificare a portofoliilor, scotand in evidenta capcanele in care putem intra, crezand ca ne diversificam plasamentele. Astfel, ei vin si ne prezinta principalele instrumente care ar trebui sa le folosim atunci cand vrem sa diversificam un portofoliu. Mai mult, dedica capitole intregi exemplelor de investitii alternative, subliniind care sunt viabile si care nu. Astfel, ei nu incurajeaza investitiile in obiecte de arta si colectie, fondurile de investitii de tip “buy/write”, produsele structurate, fondurle 130/30, aurul. In schimb incurajeaza contractele pe marfuri, pe pietele futures, proprietatile imobiliare si fondurile de investitii de tip REITs. Sunt unele criptice pentru tine? Nu-i nimic, vei afla despre ele din “Minighid de investitii alternative: Culege recompense indraznind sa fii diferit”!

Partea a doua a lucrarii devine un adevarat ghid pentru investitiile in fonduri de hedging. Cei doi autori recomanda cu caldura acest tip de investitie, fiind generosi cu explicatiile si detaliile. Vin cu exemple de fonduri de hedging si strategii de plasament specifice. Astfel, misterul despre astfel de investitii criptice si departe de “muritori”, este inlaturat, acestea devenind la indemana si clare.

Ben Stein colaboreaza frecvent cu posturile de televiziune CBS, Fox News Network si CNN, iar articolele sale pot fi citite cu regularitate in revistele Fortune, The American Spectator si Newsmax. In 2009, a primit Premiul Malcolm Forbes pentru excelenta in jurnalismul financiar.

Phil DeMuth a absolvit Universitatea din California, Santa Barbara, in 1972, si, ulterior, si-a luat masterul in comunicatii si doctoratul in psihologie clinica. Atat in calitate de psiholog, cat si de consultant investitional, DeMuth a scris pentru Wall Street Journal, Barron’s, Journal of Financial Planning, Human Behavior si Psychology Today. A fost invitat in diverse emisiuni si este coautor a opt carti alaturi de Ben Stein. In prezent, DeMuth conduce Conservative Wealth Management LLC din Los Angeles, o firma de consultanta investitionala pentru persoane cu disponibilitati financiare ridicate, institutii si fundatii.

“Minighid de investitii alternative: Culege recompense indraznind sa fii diferit” este a doua carte a colectiei, dedicata fondurilor de hedging, cealalta fiind “Minighid de fonduri de hedging. Ce trebuie sa stii despre fondurile de hedging, dar managerii acestora nu iti vor spune” , avand ca autor pe Anthony Scaramucci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *