10 Trenduri din Web Design in 2022. Afla cum sa ai un site atractiv!

Tehnologia se schimba de la o zi la alta, ceea ce influenteaza si tendintele in web design. Unele detalii ce tin de web design sunt evergreen, cum ar fi navigarea user-friendly, securitatea de date si viteza mare de incarcare, insa e important sa tii pasul cu noile elemente care aduc inovatie in mod constant acestui domeniu. In fiecare an, noile tendinte web design au un impact major asupra industriei digitale. Si, pentru ca afacerea ta sa ramana competitiva in mediul online, o agentie web design se va asigura ca site-ul tau tine pasul cu aceste tendinte. 

Dar ce inseamna web design? Conceptul se refera la felul in care arata un website, dar si la experientele utilizatorilor care navigheaza pe acel site. 

Printre trendurile principale ce tin de web design se numara: layout-urile simetrice, fonturile serif si lightweight, culorile de pamant si cele primare sau prezenta elementelor dinamice 3D. Aceste tendinte in web design sunt importante atunci cand vrei sa iti creezi sau sa iti transformi site-ul si sa obtii pentru acesta un look modern, ce tine cont de nevoile actuale ale utilizatorilor. 

Afla mai departe care sunt principalele tendinte in web design ale acestui an si de ce e important sa tii cont de ele!

De ce e important sa tii cont de tendinte in Web Design?

Un bun web designer nu va ignora tendintele din web design, ci le va analiza astfel incat sa isi imbunatateasca serviciile. Tendintele reflecta nevoile utilizatorilor, analizate in functie de comportamentul acestora atunci cand viziteaza anumite site-uri. Totodata, tendintele sunt conturate si in functie de evolutia tehnologica, ce permite introducerea anumitor caracteristici noi si moderne in designul unui website. Astfel, tinand cont de tendintele in web design, vei avea sansa sa oferi utilizatorilor o experienta mult mai placuta si mai adaptata nevoilor lor. 

Tendinte Web Design 2022

Trendurile in materie de web design ale acestui an vizeaza atat aspectul general al site-urilor, cat si detalii precum culorile, efectele vizuale sau fonturile. Iata care sunt cele mai importante:

1. Design-uri care inclina spre minimalism

Anul acesta, trendurile pun accent pe caracteristicile minimaliste, care sa creeze un efect vizual mai delicat fata de stilurile care se purtau anul trecut in materie de web design. Nu este vorba insa de minimalism in directia cu care ne-am obisnuit, deoarece trendurile in materie de web design de anul acesta nu exclud folosirea unei diversitati de culori, ci de utilizarea unor efecte mai rafinate, pentru o experienta de browsing mai fluida. 

2. Layout-uri simetrice

Un website de calitate are nevoie de o compozitie armonioasa. Potrivit principiilor web design-ului, acest echilibru poate fi obtinut utilizand layout-uri simetrice sau asimetrice. Acestea din urma s-au aflat in tendintele de web design ale anului trecut, iar in 2022 layout-urile simetrice capata popularitate. Se poarta paginile split si layout-urile tip grid, echilibrate de text si imagine. Web designerii folosesc anul acesta linii care impart sectiuni si meniuri din site, pentru a da senzatia de ordine si organizare.

3. Fonturi Serif 

Fonturile Serif sunt in tendinte anul acesta. Ele includ stiluri precum Times New Roman, Garamond si Georgia. Din ce in ce mai multe branduri folosesc aceste fonturi elegante pentru website-urile lor, deoarece le ofera un look clasic. Totodata, multi web designeri vor opta pentru acoperirea unei parti intregi a unui website cu doar un cuvant sau o propozitie, in font lightweight, pentru a obtine astfel un echilibru estetic.  

4. Culori primare si nuante de pamant, dar cu accente neon

Se pare ca sustenabilitatea influenteaza si trendurile in materie de culori. Natura este in voga anul acesta, la fel sunt si culorile primare. Nuantele de pamant se numara printre trendurile anului 2022 in materie de culori. Nu sunt ignorate insa nici nuantele puternice, neon, de exemplu pe icon-urile din meniuri. 

5. Imagini ale oamenilor cu care ne putem identifica usor

Cultura, istoria si societatea stabilesc noile standarde care influenteaza si tendintele in web design. Anul acesta, sunt in trend imagini ce infatiseaza  oameni cu care ne putem identifica usor. Astfel, se pune accent pe diversitate in ceea ce priveste tipul de corp, rasa si varsta. Folosind imagini cu oameni reali, brandurile pot ajunge mai usor la clienti. 

6. Elemente 3D

Popularitatea elementelor 3D a inceput sa se contureze anul trecut, dar trendul creste anul acesta. Elementele 3D sunt folosite in web design in elementele de text si vizualurile abstracte, pentru a fi creat astfel un efect minimalist si atragator. 

7. Combinatii vizuale suprarealiste

O alta tendinta a anului 2022 in web design este alegerea unor combinatii vizuale suprarealiste, de exemplu magazine online reprezentate in spatiu sau imagini inspirate din picturile lui Salvador Dali. Aceste compozitii ies cu usurinta in evidenta si au rolul de a atrage atentia vizitatorilor. 

8. Efectul de blur

Elementele de blur sunt din ce in ce mai vizibile anul acesta, acest trend in web design oferind multa versatilitate. Acest efect, care poate varia in intensitate, integreaza in mod subtil un element-surpriza intr-o compozitie si adauga o componenta sofisticata designului unui site. 

9. Gradienturi fluide

Prin combinarea unor culori multiple intr-o singura compozitie, se creeaza un efect versatil, ce va oferi brandurilor un look indraznet. Gradienturile fluide, folosite initial in printuri, postere si fashion, vor oferi o experienta vizuala interesanta.

10. Interactiuni surprinzatoare

Un alt trend in materie de web design care se remarca in 2022 consta in interactiuni neasteptate, cum ar fi efectele animate care se produc ca reactie a actiunilor vizitatorilor pe un website. Anul acesta, multi web designeri vor folosi animatia pentru a obtine un design minimalist si neasteptat. De exemplu, o informatie poate fi ascunsa sub un element vizual, iar pentru a accesa informatia respectiva, userul trebuie sa treaca cu mouse-ul/cu degetul peste acel element.

AdSymphony iti pune la dispozitie servicii de web design care vor tine cont de aceste trenduri, astfel incat website-ul tau sa se alinieze noilor tendinte si nevoilor actuale ale userilor.

Sursa:

https://www.wix.com/blog/2020/12/web-design-trends/

Foto: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/website-internet-technology-online-connection-concepts-231577843

Leave a Reply

Your email address will not be published.