Romania Green Building Council lanseaza initiativa “cel mai verde loc de joaca din Bucuresti”

Romania Green Building Council lanseaza initiativa de a dezvolta cel mai verde si educational loc de joaca din Bucuresti, intr-un efort de a atrage atentia asupra necesitatiide a dezvolta proiecte sustenabile cu o componenta educativa pentru copii. Furnizorii de solutii verzi sunt invitati sa se alature initiativei.

Organizatia a facilitat organizarea unui “atelier de proiectare integrata” pentru a discuta obiectivele proiectului si a obtine mai multe puncte de vedere de la: dezvoltatori, furnizori de materiale, tehnologii si servicii, designeri si arhitecti, si, cel mai important, copii de toate varstele, acestia fiind principalii beneficiari ai proiectului. Locul de joaca este menit sa informeze atat adulti cat si copii cu privire la conceptul de sustenabilitate si elementele bioclimatice care sunt implicate in proiectarea unui mediu sanatos, natural si durabil.

 “Romania Green Building Council se angajeaza sa initieze si sa dezvolte proiecte exemplare care vor demonstra si garanta ca mediul construit nu va pune in pericol generatiile viitoare, ci va fi o sursa valoroasa de educatie, siguranta, sanatate, confort, inovatie, precum si oportunitati economice. In urma acestui angajament, am invitat membrii comunitatii noastre, importanti investitori si furnizori de solutii verzi, sa isi uneasca fortele pentru a proiecta si dezvolta cel mai verde si educational loc de joaca din Bucuresti. Acest proiect este o solutie exemplu atat pentru adulti cat si pentru copii cu privire la modul in care putem folosi natura in educatia copiilor. Mai multe ateliere vor fi organizate, precum si sesiuni de consultare cu copii de varste diferite.”, a declarat Steve Borncamp, CEO Romania Green Building Council.

Primii parteneri confirmati ai proiectului sunt dezvoltatorul rezidential Alesonor, care va furniza terenul si serviciile de design, si Cabro Construct, care va facilita o parte din constructie.

Gradinita Pitiricky din Bucuresti a participat la prima sesiune de design cu opt elevi de 4 si 5 ani.

“Salutam initiativa RoGBC si suntem bucurosi sa o sustinem. Scopul nostru este sa proiectam si sa construim un loc de joaca care reflecta preocuparea noastra pentru sustenabilitate si promoveaza designul bioclimatic, incluzand elemente cu o valoare educationala ridicata pentru copiii care il vor utiliza. In acest sens, ne propunem sa folosim materiale cu o amprenta foarte scazuta de carbon: materiale si pamant de pe teren, materiale reutilizate si materiale reciclabile. De asemenea, ne dorim ca iluminarea locului de joaca sa fie realizata cu ajutorul energiei regenerabile generate de vant si soare.” povesteste Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor, dezvoltator al Amber Gardens, primul proiect rezidential din Romania care integreaza designul bioclimatic si indeplineste criteriile unei casei pasive.

 La sesiunea de informare au participat: dezvoltatori, furnizori de materiale, tehnologii si servicii, designeri si arhitecti, reprezentanti ai mass-media, si, cel mai important, copii de toate varstele, acestia fiind principalii beneficiari ai proiectului.

Lansarea prevazuta pentru locul de joaca este iunie 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *