Revista Romana de Managementul Proiectelor a fost lansata!

Ionel TimisanIonel TIMISAN

Daca privim pe cei din jurul nostru,  ii observam ca adesea pornesc la drum si se manifesta in mediul actual ca si cum ar avea o piatra de moara prinsa de propria persoana, considerandu-se victimele eternului “handicap romanesc”. Vedem ca nu rareori sunt urmariti de ganduri precum: frica de esec, frustrarea ca “ceilalti sunt mai performanti”, oricum nu se poate, strainii stiu mai multe si sunt mai pregatiti, coruptia ne impiedica, politicul nu ne ajuta, fondurile sunt greu de accesat, grija zilei de maine, impozite, taxe, s.a.m.d. Dar oare este posibil ca anumite detalii sa nu le observam?

Cuprinsi de astfel de ganduri, uneori pe buna dreptate iar alte ori lasandu-ne, poate prea mult, dusi de valul neincrederii, putem sa trecem cu vederea si sa omitem aspectele pozitive si sansele/oportunitatile ce apar frecvent pe dupa colt – da, oportunitatile apar chiar si in aceste vremuri dificile!

Luna lui Aprilie este o perioada foarte buna pentru a recapitula ce ne-am propus sa transpunem in fapte pe parcursul lui 2013. Asemenea rapoartelor trimestriale utilizate in mod frecvent in cadrul companiilor, trebuie sa ne intocmim propiile “rapoarte periodice”, referitoare atat la viata noastra personala cat si la viata profesionala. Exista o multime de proiecte si lucruri noi ce le putem face in acest an pentru a imbunatati diverse aspecte din vietile noastre si pentru a le oferi o nuanta pozitiva.

Consideram ca a venit timpul sa schimbam si sa imbunatatim lumea in care traim, sa ne transformam gandurile in planuri iar planurile in actiuni concrete. Sa fim constructivi! Iar ca rezultat, de la initiativa, la sansa de progresa, suntem doar la un pas distanta, daca actionam. Initiativa si planificarea sunt primii pasi necesari in orice am dori sa realizam iar actiunile ce le intreprindem (sau nu), vor fi decisive pentru materializarea planurilor noastre.

In luna Aprilie a pornit la drum cu ganduri constructive, Revista Romana de Managementul Proiectelor, revista ce isi propune sa devina un important punct de sprijin si informare pentru intreaga comunitate dedicata Managementului de Proiect, fiind deschisa tuturor celor pentru care Managementul de Proiect reprezinta un interes. Pornind de la elevi, studenti, masteranzi, profesori si pana la teoreticieni, practicieni activi si nu numai, toti suntem invitati sa lecturam noutatile din domeniul  Managementului de Proiect si sa facem “pasul inainte”.

Revista Romana de Managementul Proiectelor Nr.1 Aprilie 2013
Dat fiind caracterul multidisciplinar al Managementului de Proiect, numarul Managerilor de Proiect, atentia crescuta ce a acaparat-o acest domeniu si avand in vedere dorinta continua, ce exista la nivel national, in ceea ce priveste viitorul  si sanatatea proiectelor din tara noastra, aparitia acestei publicatii reprezinta un important pas inainte spre maturizarea si modernizarea domeniului Managementului de Proiect din Romania.

Odata cu aparitia revistei a venit vremea sa progresam! A venit vremea sa initiem, sa planificam, sa aplicam,  sa controlam si, nu in ultimul rand, a venit vremea sa beneficiem de rezultatele atinse si de liberul acces la informatie de specialitate.

A venit vremea sa progresam!

Sursa: Revista Romana de Managementul Proiectelor

Leave a Reply

Your email address will not be published.