Revista presei economice- 7 octombrie 2013

Garanti Bank lanseaza un nou pachet dedicat femeilor antreprenor

Una dintre cele mai inovatoare si mai dinamice banci de pe piata locala, Garanti Bank lanseaza Campania “Zodia Succesului”, cu scopul de a veni in sprijinul companiilor mici si mijlocii care au in actionariat femei sau care detin pozitia de administrator. Scopul campaniei ste sprijinirea femeilor antreprenor in inceperea unei afaceri sau sa o extinda pe cea existenta.

Avantajele contractarii unui astfel de produs constau in costurile zero pentru platile in Ron, pentru primele trei luni, zero costuri pentru emiterea cardurilor de debit, iar activarea serviciului de internet banking al bancii este gratuita si utilizarea lui nu presupune niciun cost lunar.

Garanti Bank este prima banca care a introdus un pachet complex de finantare creat special pentru afacerile conduse de femei.

 

Groupama Asigurari sustine Anim’est pentru al treilea an consecutiv

Groupama Asigurari, unul dintre liderii pietei de asigurari din Romania, este pentru al treilea an consecutiv partener al Festivalului International de Animatie Anim’est, unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animatie din Europa. In cadrul competitiei, Groupama va acorda premiul pentru cel mai bun film in categoria Balkanimation.

Sutinerea cinematografiei este una din axele principale de sponsoring pe care Groupama le dezvolta la nivel international prin Fundatia Groupama Gan pentru Cinema si in Romania prin parteneriatele locale.

 

Reducerea CAS si neimpozitarea salariului minim nu se vor realiza concomitent
Capital

 

Conform premierului Victor Ponta, pana la sfarsitul lunii se va decide, in cadrul Uniunii, daca se va reduce CAS sau se va elimina impozitul pe salariul minim, punctand ca cele doua masuri nu se vor lua concomitent.

Deciziile mentionate anterior depind de nivelul de pregatire a bugetului, de rectificarea bugetara, iar in functie de necesitatile identificate in buget se va opta pentru o masura sau alta.

Liderul PNL, Crin Antonescu, adauga ca atual Guvernul si-a atins toate tintele convenite cu FMI, nu a mai imprumutat o noua transa de bani si, din aceste motive, pledeaza pentru renuntarea la ideea prelungirii acordurilor cu FMI.

 

 

Recuperarea economica a Romaniei va continua in 2014
Financiarul

Conform unui raport al Fondului Monetar International, recuperarea economica a Romaniei va continua in anul 2014, cu o majorare a PIB real de 2,2% si o crestere a cererii interne. Cresterea cererii interne va fi sustinuta de o mai mare absorptie a fondurilor europene si o majorare a creditelor acordate sectorului privat. Se estimeaza pentru anul 2015 o crestere a PIB real de 2,5%.

Se asteapta o scadere a inflatiei si atingerea nivelului de 3,3% pana la sfarsitul anului, datorita recoltei agricole bune care va determina o reducere a preturilor la produsele alimentare. Inflatia va continua sa scada in anul 2014, pana la 3% la sfarsitul anului, si 2015, la 2,9%.

Deficitul de cont curent se va reduce la 2% din PIB in 2013.  In 2014-2015 deficitul de cont curent este de asteptat sa creasca usor, pana la 2,5%, respectiv, 2,7% din PIB, iar cererea interna va incepe sa isi revina.

 

Adina Apatachioae

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *