Revista presei economice – 5 decembrie 2013

ING Bank Romania lanseaza serviciul Voice Biometrics
Banking News

 ING Bank Romania, una dintre bancile de top din sistemul bancar, lanseaza in premiera un serviciu inovativ prin care clientii bancii vor putea obtine informatiile necesare de la call center prin autentificarea cu amprenta vocala.

Conducerea ING Bank a dezvoltat si a implementat acest serviciu in colaborare cu Nuance Communications, compania americana cunoscuta pentru crearea Siri, asistentul personal disponibil pentru smartphone-urile Apple.

ING Bank este cunoscuta pentru serviciile inovative bazate pe experienta clientului, tocmai de aceea banca a considerat ca o solutie la problema parolelor pentru diferite conturi este Voice Biometrics.

Acest serviciu functioneaza prin inregistrarea amprentei vocale prin rostirea unei fraze, “La ING ma pot identifica prin vocea mea”, apoi prin intermediul tehnologiei de intelegere a limbajului natural (NLU), un operator virtual intelege solicitarea clientului si ofera informatiile solicitate.

Clientul poate obtine informatii despre soldul contului, IBAN, rate credit, incasari recente, deblocare user HomeBank, cod Swift, adresa bancii, orar casierii si office-uri, iar pentru solicitari mai complexe sau detalii suplimentare este directionat catre un operator.

 

Rata somajului in Franta a ajuns la nivelul de 10,9%
Capital

Conform Institutului de Statistica, rata somajului in Franta in trimestrul trei din 2013 a ajuns la 10,9%, cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani.

Cel mai ridicat nivel al ratei somajului s-a inregistrat in anul 1997, cand aceasta atingea nivelul de 11,2%.

In aceasta situatie, presedintele Frantei, Francois Hollande, care se confrunta cu o scadere drastica a popularitatii, nu va reusi sa isi indeplineasca promisiunea de a reduce rata somajului pana la sfarsitul anului.

Franta, a doua mare economie din zona euro, a inregistrat o scadere de 0,1% in trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul precedent a produsului intern brut iar datorita nivelului fiscalitatii, investitiile corporatiilor au scazut.

 

Comunicat de presa – Banca Comerciala Romana
Radu Craciun va ocupa pozitia de economist sef si director de cercetare la BCR

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, cel mai important grup financiar din Romania, va avea incepand cu luna februarie 2014 un nou economist sef.

Radu Craciun este noul economist sef si director de cercetare si va coordona activitatea de analiza macroeconomica si a pietelor de capital in cadrul BCR.

Noul economist sef este recomandat de o experienta aplicata de peste zece ani in analiza si cercetare pe pietele financiare si o experienta de peste 16 ani in cadrul unor institutii financiare si de consultanta de renume la nivel local si international.

Radu Craciun este membru fondator al Asociatiei Analistilor Financiar Bancari din Romania (AAFBR), a gestionat portofoliul global de investitii al Eureko Pensii, a acumulat experienta in analiza si cercetarea pietei de capital in cadrul ABN AMRO Securities, analiza macroeconomica in cadrul ABN AMRO Bank.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *