Revista presei economice – 4 aprilie 2014

Patru banci de top au infiintat Consiliul Patronatelor Bancare din Romania
Banking News

Conform unui comunicat de presa, BCR, BRD, Raiffeisen Bank si Unicredit Tiriac Bank au initiat demersurile pentru infiintarea primei organizatii patronale din sectorul bancar romanesc, Consiliului Patronatelor Bancare din Romania (CPBR).

Organizatia isi propune sa promoveze cat mai eficient interesele membrilor in relatia cu autoritatile, sindicatele si alte institutii.

Conducatorii executivi ale celor patru banci ale caror active insumeaza peste 45% din totalul activelor din sistemul bancar si peste o treime din totalul salariatilor, au depus cererea de infiintare si actele constitutive la Tribunalul Bucuresti.

Cei patru membri fondatori mentioneaza faptul ca aceasta organizatie patronala nu este o alternativa la Asociatia Romana a Bancilor (ARB), ci una complementara acesteia, cu atat mai mult cu cat membrii fondatori ai CPBR sunt si membri ai ARB.

Consiliului Director al CPBR este alcatuit din: dl. Steven van Groningen
(Raiffeisen Bank) РPresedinte, dl. Rasvan Radu (UniCredit Tiriac Bank) РVicepresedinte, dl. Philippe Lhotte (BRD- Groupe Societe Generale) РDirector si dl. Tomas Spurny (Banca Comericala Romana) РTrezorier.

 

Gigantul Mercedes a inregistrat cele mai mari vanzari lunare din istorie
Wall-Street

Conform Bloomberg, producatorul german de automobile de lux, Mercedes-Benz a inregistrat cele mai mari cresteri ale vanzarilor lunare din istoria companiei, in special datorita cresterii cererii pentru automobile compact si Clasa E.

Livrarile Mercedes-Benz au crescut in luna martie cu 13%, dupa ce in primul trimestru vanzarile au atins un nou volum maxim de 374.276 de masini si SUV-uri, cu 15% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Mercedes-Benz are ca obiectiv lansarea a peste 30 de noi modele pana in 2020 cu scopul de recastiga pozitia de lider pe piata automobilelor de lux, detinuta in prezent de BMW, iar Audi este pe locul al doilea.

Actiunile Daimler, compania mama a Mercedes-Benz au crescut cu 1,7%, fiind cel mai ridicat nivel dupa 11 decembrie 2007, iar in 2014 titlurile Daimler au crescut cu 13%, oferind o capitalizare de piata de 75,9 miliarde de euro.

 

Comunicat de presa Garanti Bank

Garanti Bank lanseaza “Bonus Economus”, contul de economii prin care clientii primesc dobanda bonus

Garanti Bank a lansat un cont de economii intitulat “Bonus Economus”, prin care clientii vor fi recompensati in functie de comportamentul recurent de economisire.

Banca ofera prin acest cont de economii un bonus de dobanda, in plus fata de dobanda standard, clientilor care indeplinesc doua conditii cumulative: au economisit o anumita suma de bani (obiectiv de economisire) pe parcursul unui plan de economisire si au alimentat contul cateva luni consecutiv.

Prin acest produs banca incurajeaza economisirea pe termen lung, dar in acelasi timp ofera confortul de a retrage numerar oricand fara a se pierde dobanda care se acumuleaza zilnic.

Acest produs nou si flexibil poate fi deschis la oricare dintre cele 78 de agentii Garanti Bank, iar in curand si pe Garanti Online (platforma de internet banking a bancii) si se adreseaza atat clientilor persoane fizice cat si celor juridice, IMM-urilor si persoanelor fizice autorizate.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published.