Revista presei economice – 31 martie 2014

Romania se va imprumuta de la Banca Mondiala, intre 2014-2017, cu un miliard de euro anual
Ziarul Financiar

Conform declaratiilor premierului Victor Ponta, in baza unei noi strategii de parteneriat care va fi aprobata in board-ul bancii din 27 mai, Banca Mondiala va deschide pentru Romania o linie de creditare pentru proiecte de dezvoltare de un miliard euro anual in perioada 2014-2017.

Directia banilor va fi spre proiecte din sanatate, educatie, incluziune sociala, energie, imprumutul fiind acordat pe 18 ani, cu o dobanda de 3.5%.

 

Providerii de internet vor putea bloca accesul la fisierele de tip torrent
Capital

Conform informatiilor furnizate de catre broadbandnews.com, instantele europene vor primi drepturi sporite in a forta firmele care furnizeaza servicii de internet sa blocheze accesul clientilor la site-uri care contin fisiere asupra carora nu exista drepturi de autori, precum torrentele.

Comunicatul de presa emis de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene, prezinta faptul ca blocarea va viza doar continutul pus ilegal pe internet si ca orice alt site va putea fi accesat fara nici o problema. “Potrivit avocatului general, se poate impune unui furnizor de acces la internet obligatia de a bloca accesul clientilor sai la un site internet care incalca drepturile de autor. O astfel de ordonanta judecatoreasca trebuie sa indice masurile concrete de blocare si sa garanteze un just echilibru intre interesele contradictorii, care sunt aparate de drepturi fundamentale”.

 

Greva de la Lufthansa va duce la anularea a 3.800 de zboruri
Wall Street

Conform comunicatului emis de catre Lufthansa, din cauza grevei anuntate de catre Sindicatul pilotilor Cockpit la Lufthansa, Lufthansa Cargo si Germanwings, aproximativ 3.800 de zboruri vor fi anulate miercuri, joi si vineri, anularile respective, afectand aproximativ un total de 425.000 de pasageri.

In vederea gestionarii mai bune a consecintelor acestei greve, compania a anuntat ca va utiliza personal suplimentar la sol la Frankfurt si Munchen, dar si in centrele de primire. Cockpit, care revendica 9.000 de membri la nivelul tuturor companiilor, a indemnat pilotii sa inceteze lucrul, in vederea cresterii salariale si imbunatatirea conditiilor la sfarsitul carierei.


Comunicat de presa

Reduceri de pana la 40% pentru 52 destinatii intercontinentale la Air France KLM

Air France KLM a dat startul campaniei anuale de reduceri de tip Early Bird. In perioada 26 martie – 15 aprilie 2014 Air France si KLM reduc cu pana la 40% pretul biletelor de avion catre peste 50 de destinatii intercontinentale. Preturile sunt valabile pentru calatoriile pana la finalul anului 2014.

Pentru Air France accentul se pune de aceasta data pe destinatii din Caraibe – Republica Dominicana, Guadelupa, Martinica si Cuba de la 790 euro dus – intors cu toate taxele incluse.

KLM completeaza harta ofertelor cu destinatii din Africa de la 607 euro, Asia de la 580 euro si America de Sud de la 685 euro.

Ciprian  Gabriel Raicu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *