Revista presei economice- 31 ianuarie 2014

Preturi mai mici pentru biletele de avion
Capital

“Cerul unic European” este o initiativa marca Uniunea Europeana prin care se doreste limitarea aglomerarii spatiului aerian prin sisteme de control eficiente si mai putin costisitoare. Reducerea zborurilor cu escala, a duratelor de zbor implicit conduce la o scadere a combustibilului consumat si a costului biletului de avion.

Reforma serviciilor din domeniul aviatiei nu este la primul avant, primul pachet de masuri fiind adoptat in 2004 (SeS1), fara rezultate remarcabile insa. Cele 28 de sisteme de control al traficului aerian care exista in prezent ar urma sa fie inlocuite cu 9 “blocuri de spatiu aerian” regionale, noteaza Mediafax, daca proiectul lansat ar razbate toate posibilele impedimente de concretizare.

 

BCR a aprobat schimbari in componenta Comitetului Executiv al bancii

Comunicat de presa

Adriana Jankovičová in prezent Head of Group Performance Management la Erste Group va deveni Vicepresedinte Executiv si noul Chief Financial Officer (CFO) al BCR. D-na Jankovičová, un profesionist cu experienta in domeniul financiar, s-a alaturat Erste Group in 2002 in calitate de Head of Balance Sheet Management la Slovenská sporiteľňa. In 2006, a preluat atributiile de Head of Erste Group Asset & Liabilities Management, iar ulterior a fost desemnata sa asigure managementul general al functiei de controlling in cadrul Erste Group.

Bernd Mittermair, in prezent Chief Financial Officer al BCR, a fost mandatat sa preia managementul liniei functionale Remediere, Restructurare si Recuperare. BCR se bazeaza pe abilitatile si expunerea la business a d-lui Mittermair pentru a realiza o imbunatatire semnificativa a calitatii activelor.

Michael Beitz, pana in prezent Vicepresedinte Executiv cu responsabilitati generale asupra portofoliului de active neperformante, va prelua un nou rol important in cadrul Erste Group Holding.

Toate schimbarile din cadrul Comitetului Executiv al BCR se afla sub rezerva aprobarii de catre Banca Nationala a Romaniei si sunt asteptate sa intre in vigoare incepand cu 1 martie 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *