Revista presei economice 3 septembrie 2014

Romania a inregistrat a treia mare crestere anuala a comertului cu amanuntul
Capital

Conform datelor Eurostat, comertul cu amanuntul din Romania a crescut cu 6,3% in luna iulie 2014 comparativ cu luna iulie 2013, fiind a treia mare crestere inregistrata de o tara membra a Uniunii Europene dupa Luxemburg (14,1% si Estonia (9,2%).

Volumul comertului cu amanuntul a crescut in zona euro cu 0,8%, in timp ce in Uniunea Europeana crestrea a fost de 1%. Aceasta crestere a fost influentata de o crestere cu 2,4% a produselor non-alimentare, in timp ce vanzarile de combustibili au scazut cu 3%, iar vanzarile de alimente, bauturi si tigari au scazut cu 0,2%.

Groupon se retrage de pe piata din Romania
Ziarul Financiar

Cea mai mare companie de cupoane de reduceri online din lume a anuntat ca se va retrage de pe piata locala, dupa trei ani de prezenta in Romania, incepand din 03.09.2014.

Reprezentantii companiei au motivat aceasta decizie prin “rata redusa de utilizare a internetului”, in urma unei analize riguroase conforma careia profitabilitatea este sub asteptari si nu exista o tendinta de crestere a acesteia in viitorul apropiat.

Conform datelor publicate, subsidiara gigantului american a inregistrat afaceri de 400.000 euro in 2013, in scadere cu 36% fata de anul precedent.

Pe piata din Romania, Groupon se afla pe locul al doilea, cel mai mare jucator de pe piata fiind Zumzi, ale carui afaceri s-au dublat in decursul unui an.

Posesorii de cupoane de reducere Groupon valabile in perioada urmatoare le vor putea utiliza pana la data inscrisa pe cupon sau pot cere returnarea banilor, potrivit reprezentantilor companiei.

Cargus lanseaza in premiera un nou serviciu
Wall-Street

Compania de curierat Cargus va pune la dispozitia clientilor, in premiera pentru o companie de curierat domestic, serviciul international Cargus Express Europa, prin intermediul caruia va fi posibil transportul documentelor si coletelor din tarile Uniunii Europene catre Romania.

Acest serviciu este un beneficiu suplimentar pentru clienti deoarece Cargus va oferi posibilitatea de a utiliza o singura companie, o singura factura si plata in moneda nationala.

Conform declaratiei managerului comercial al Cargus, Nadia Homoc, la baza introducerii acestui serviciu a stat si faptul ca romanii cumpara online din alte state ale UE iar noul serviciu le va permite sa cumpere online din Europa si sa plateasca la livrare, in moneda locala.

Cargus International SA este una dintre cele mai mari companii de pe piata de curierat intern din Romania. Cargus a fost prima companie de curierat din Romania, fiind fondata in 1991, iar in prezent detine si utilizeaza singura retea nationala de centre si depozite si o flota de peste 900 de vehicule de curierat. Cargus are peste 1.500 de angajati si a avut vanzari de peste 25,7 de milioane de euro in 2013.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *