Revista presei economice 14 iulie 2014

Banca Transilvania a lansat o versiune noua a platformei online BT Club
Banking News

BT Club – Clubul Intreprinzatorului Roman este un proiect marca Banca Transilvania lansat in 2006 cu scopul de a sustine educatia antreprenoriala, iar pana in prezent clubul a organizat aproximativ 700 de sesiuni de training in 60 de localitati si are aproximativ 19.000 de membri.

BT Club a lansat o noua versiune a platformei online, www.btclub.ro, unde firmele se pot inscrie rapid si gratuit.

Aproximativ 70% dintre membrii BT Club sunt si clienti ai Bancii Transilvania, care benficiaza in acelasi timp de produsele bancare specifice cat si de acces in mod gratuit la informatii de business.

Noutatea acestei noi versiuni a platformei online a BT Club consta in faptul ca incurajeaza interactivitatea online intre firme, astfel incat cei mai activi membri ai clubului vor beneficia de promovarea online a afacerii in mod gratuit timp de o luna.

Romania este lider in UE la cresterea productiei industriale cu un avans de 15%
Capital

Conform datelor publicate astazi de Eurostat (Oficiul European de Statistica), in zona euro productia industriala a crescut cu 0,5%, in luna mai 2014, in timp ce in Uniunea Europeana avansul a fost de 1,1%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013.

Cele mai mari avansuri ale productiei industriale au fost inregistrate in Romania (15%), Lituania (10,2%) si Ungaria (9,5%), iar cele mai semnificative scaderi au fost raportate in Malta (-11,9%), Letonia (-4,2%) si Finlanda (-2,9%).

Investitiile straine directe au depasit pragul de un miliard de euro
Capital

Potrivit datelor publicate astazi de Banca Nationala a Romaniei, investitiile straine directe atrase in primele cinci luni ale acestui an au ajuns la aproximativ 1,1 miliarde de euro, in crestere cu 13,9% fata de perioada similara a anului trecut.

Ponderea cea mai mare a investitiilor straine directe ale nerezidentilor este reprezentata de participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit), cu peste 910 milioane de euro, in timp ce creditele intragrup au avansat pana la 181 de milioane de euro, in crestere cu 100 de milioane de euro fata de sfarsitul lunii aprilie.

In luna mai fluxul de capital strain a totalizat 306 milioane de euro, fiind de departe cea mai buna luna din prima jumatate a anului.

In 2013, investitiile straine directe au insumat 2,71 miliarde de euro, in crestere cu 26,8% in comparatie cu 2012, primul an in care s-a inregistrat o apreciere a fluxului de capital strain de la inceputul crizei.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *