Revista presei economice – 25 martie 2014

BNP Paribas va concedia 1.600 de angajati in Ucraina 
Capital

Pe fondul mediului economic dificil din Uraina, BNP Paribas, cea mai mare banca franceza a initiat un proces de restructurare a diviziei sale, PAT Ukrsibbank.  BNP Paribas intentioneaza sa elimine 1.600 de locuri de munca la PAT Ukrsibbank.  Anul trecut, BNP Paribas a inchis 84 de agentii in Ucraina din cauza incertitudinilor politice.

La sfarsitul anului 2013, Ukrsibbank avea aproximativ 500 de sucursale, 7.155 de angajati si un portofoliu de credite in valoare de 1,6 miliarde de euro. Profitul realizat de aceasta banca a fost de 161 milioane de euro.

BNP Paribas a cumparat un pachet de 51% din actiunile Ukrsibbank in anul 2006; in prezent detinand aproximativ 85% din actiuni.

 

Romania va beneficia de fonduri europene pentru prevenirea riscului de saracie si a excluziunii sociale
Financiarul

In perioada 2014-2020 Romania va beneficia din partea Uniunii Europene de o alocare financiara de aproximativ un miliard de euro pentru masurile de prevenire a riscului de saracie si a excluziunii sociale.

In aceasta strategie a UE pana in anul 2020, Romania si-a asumat doua obiective majore : cresterea ratei de ocupare a populatiei in varsta de 20-64 de ani la 70% si reducerea saraciei pentru 580.000 de persoane.

Sunt vizate masuri de stimulare a tinerilor pentru initierea de afaceri si cresterea de IMM -uri -pachete integrate de 25.000 euro/pachet, pe sistem de vouchere, subventii pentru crearea de microintreprinderi – pachete integrate cu o finantare de 25.000  euro/pachet.

 

Alpha Bank mizeaza pe clientii premium printr-un nou card de debit
Wall-Street

Alpha Bank Romania, isi completeaza oferta de produse adresate clientilor premium cu un nou card de debit. Acest card ofera facilitatea de amanare a debitarii din cont a tranzactiilor efectuate la comercianti (clientii beneficiaza de pana la 15 zile suplimentare de dobanda pentru soldul contului curent).

Produsul, denumit Alpha MasterCardWord, inglobeaza si alte programme, de la oferte exclusiviste, la recompense pentru fiecare tranzactie, precum si un plus de confort in timpul calatoriilor, oferit de asigurarea de calatorie oferita de banca.

 

Euler Hermes a lansat un produs de asigurare a creantelor destinat IMM-urilor
Wall-Street

Euler Hermes, companie specializata in asigurarile de credit comercial si parte a grupului Allianz a lansat un produs destinat IMM-urilor. Simplicity este polita de asigurare a creditului comercial care protejeaza companiile mici impotriva riscului de a nu fi platite de catre clientii proprii.

Acest produs acopera, in general, clientul asigurat de situatiile de neplata sau de insolventa a partenerilor de afaceri. Euler Hermes acopera, in functie de gradul de risc pentru clientii debitori, un standard de un minim de 60% din valoarea datoriei neachitate pana la atingerea raspunderii maxime per client-debitor.

Gradul de acoperire poate creste insa la 90%, cu o raspundere maxima mai mare, in cazul in care partenerii de afaceri ai asiguratului sunt evaluati cu risc mic sau mediu. Reprezentantii Euler Hermes sustin ca produsul Simplicity este unic pe piata din Romania, iar zona de microintreprinderi si IMM-uri fiind de asemenea neglijata de alti asiguratori.

Adina Apatachioae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *