Alpha Bank a fost consultantul exclusiv al actionarilor International Healthcare Systems in vanzarea catre Diaverum

International Healthcare Systems S.A., al doilea cel mai mare operator de centre medicale de dializa si cabinete de nefrologie din Romania si al treilea cel mai mare furnizor independent din Europa, a fost vandut, la inceputul anului 2016, catre compania suedeza Diaverum, cel mai mare jucator indepedent din domeniul serviciilor de dializa la nivel global.

Alpha Bank a fost consultantul exclusiv al actionarilor International Healthcare Systems pe tot parcursul procesului de vanzare. Tranzactia reprezinta etapa finala a unui parteneriat solid de peste zece ani, in care Alpha Bank a sustinut planurile de expansiune a retelei de clinici de dializa si nefrologie a IHS, contribuind la dezvoltarea unui business care opereaza la cele mai inalte standarde internationale si a sectorului medical din Romania. Dl Dimitris Hatzisarros, Director Coordonator al Unitatii de Investitii si Piete de Capital a Alpha Bank Romania si managerul proiectului a declarat: “Suntem incantati de incheierea cu succes a acestei tranzactii de referinta, care atesta rolul strategic al Alpha Bank Romania intr-un demers antreprenorial extrem de ambitios, solicitant si cu o componenta sociala importanta ┬ápe parcursul intregului ciclu de viata. Acest proiect exemplifica toate valorile sustinute de Alpha Bank Romania: onestitate, inteligenta, inovatie, siguranta si flexibilitate”.

Fondata in 2004 de o familie de vizionari, IHS a devenit o poveste de succes “made in Romania” prin consecventa dezvoltarii sale, adoptarea celor mai inalte standarde de ingrijire medicala, infrastructura dedicata, unica in Romania si profesionalismul angajatilor sai.

IHS este un pionier al pietei private de servicii de dializa din Romania si unul din cei patru castigatori ai licitatiei internationale organizata in 2004, sub coordonarea Bancii Mondiale pentru privatizarea acestui sector. Pornind de la doua clinici in Bucuresti si Buzau in 2005, securizate in procesul de privatizare, compania s-a dezvoltat intr-un ritm alert, ajungand la un numar de 15 centre localizate in 12 judete, care ofera intreaga gama de terapii de supleere renala disponibile in lume pentru peste 1.700 de pacienti. In plus, preintampinand nevoia de prevenire, depistare activa si interventie precoce in boala cronica de rinichi in faza incipienta, alaturi de centrele de dializa, au fost dezvoltate si 11 cabinete de nefrologie si ecografie in cadrul entitatii Inter Health Systems S.A.

In urma acestei tranzactii, Diaverum si-a dublat activitatea in Romania, consolidandu-si amprenta la nivel national cu 28 centre situate in 19 judete care deservesc aproximativ 3.200 de pacienti cu boala cronica renala. In aceeasi tranzactie, Diaverum a achizitionat, prin transfer de business, si activitatea de nefrologie a Inter Health Systems S.A. Tranzactia a fost aprobata de catre Consiliul Concurentei in data de 30 octombrie 2015.

Diaverum Romania SRL este o subsidiara a Diaverum Gmbh, detinut de fondul de private equity Bridgepoint Capital. A intrat pe piata locala in 2011 prin achizitia a noua centre de dializa Dialmed. La nivel global, Diaverum este cel mai mare jucator independent, tratand mai mult de 30.000 de pacienti, in 21 de tari, de pe 4 continente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.