Revista presei economice – 23 mai 2013

Aberdeen Asset Management devine al doilea actionar al BRD
Ziarul Financiar

Aberdeen Asset Management, unul dintre cele mai puternice fonduri de investitii din Marea Britanie a cumparat 5,4% din actiunile BRD GSG.  Acesta este primul investitor de dimensiune mare din ultima perioada, in conditiile in care au avut loc vanzari considerabile de actiuni de catre SIF-uri si grupul american Artio.

Investitii directe in piata imobiliara comerciala din Romania de peste 140 mil. Euro in 2012
Capital  

In anul 2012, investitiile in sectorul industrial si logistic au reprezentat un factor important pentru dezvoltarea industriei romanesti. Topul companiile care au investit in Romania este format din Bosch, Voestalpine, Emerson, Sutas si Michelin Group. Desi la nivelul anului 2012 investitiile au avut o valoare considerabila, rata de neocupare pentru spatiile logistice de clasa A a ramas stabila, intre 10 si 13% pentru Bucuresti, si intre 13 si 15 % pentru orasele secundare.

Raiffeisen Bank conduce in topul celor mai profitabile banci in anul 2012
Ziarul Financiar

Raiffeisen Bank a fost cea mai profitabila banca de pe piata in anul 2012, cu un profit net de 392 milioane de lei, urmata de Banca Transilvania (320 mil. lei), ING Bank (195 mil. lei) si UniCredit Tiriac (177 mil.lei). In ceea ce priveste clasamentul bancilor care au inregistrat pierdere, BCR se regaseste pe primul loc cu un deficit de 1.235 mil. lei.

 

Baltag Loredana Iuliana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *