Revista presei economice – 21 mai 2013

Romania ar putea inregistra o crestere de 2% in 2013
Financiarul

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarant intr-o conferinta de presa faptul ca Romania ar putea inregistra o crestere economica de peste 2%, cu 0,4% mai mult decat prognoza initiala. Acesta sustine ca a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a vizualizat tabloul celor 33 de state publicate de Eurostat in fiecare trimestru si observa prezenta Romaniei ” in varful topului, alaturi de America. ” , precum si faptul ca “Romania si America stau cel mai bine. America are sub 1%, ca si Romania”.

Comisia Nationala de Prognoza sustine ca Romania va inregistra o crestere PIB de 1,6% pentru anul 2013.

 

Retrageri de 11,3 miliarde de lei pe fondul crizei din Cipru
Banking News

Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar a publicat date conform carora romanii au retras din banci 11,3 miliade de lei in primul trimestru al acestui an. Criza din Cipru a  creat panica atat in randul cetatenilor dar mai ales a companiilor, a caror valoare a depozitelor in lei a scazut cu 10 miliarde lei.

Suma se explica si prin retragerile unor depozite de valori mari (peste 100 000 de euro), procesul fiind mai lent in cazul depozitelor de sume inferioare, informeaza reprezentantii FGDB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *