Revista presei economice-14 februarie 2014

Financiarul
Romania, in topul UE la cresterea economica din trimestrul al IV-lea al anului 2013

Statisticile arata ca Romania a inregistrat o crestere economica importanta in cel de-al IV-lea trimestru al anului precedent, de 1,7%, castigand  statutul de lider la nivel UE. Cresterea este semnificativa atat raportata la aceeasi perioada a anului 2012 cat si la trimestrul precedent al anului trecut, informeaza Financiarul.

Urmatoarele procente de cresteri s-au inregistrat in Cehia (1.6%), Lituania (1.2%), Marea Britanie, Olanda si Letonia (0.7%) crestere pentru toate). Scaderi s-au inregistrat in Cipru, Finlanda si Estonia.

In termeni de PIB, fata de aceeasi perioada a anului trecut, Romania marcheaza o crestere cu 5,1% , cel mai semnificativ avans din UE, devansand din nou Lituania, Marea Britanie, Letonia si Ungaria.
Financiarul

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism vrea limita unica pentru platile cash

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Medul de Afaceri si Turism este de parere ca platile cash ar trebui egal limitate indiferent de marimea magazinelor.

Proiectul de lege aflat in discutii in prezent doreste sa aduca Romania la nivelul altor state, prin combaterea evaziunii fiscale avand drept suport limitarea platilor cu numerar.

Maria Grapini mai sustine ca marele repros al mediului de afaceri este ca producatorul roman care vinde in magazine nu este pus la nivel egal cu cash&carry.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.