Revista presei economice 21 iulie 2014

Companiile de asigurari isi continua procesul de restructurare
Ziarul Financiar

Majoritatea companiilor de asigurari au continuat si anul trecut procesul de redimensionare a afacerilor si au inchis aproape 150 de unitati, in timp ce 1000 de oameni au plecat din piata.

Anul trecut 5 din 8 asiguratori mari au inchis sucursale si agentii, cea mai mare restructurare fiind realizat de catre Omniasig, cu o inchidere de 90 de unitati.

Industria de asigurari a fost afectata semnificativ de criza, mai mult de 5000 de oameni plecand din piata in ultimii 6 ani. La sfarsitul anului 2013, numarul de angajati ai companiilor de asigurari si ai societatilor de brokeraj era de 13.300 de persoane.

Norvegia ar putea fi prima tara din Europa care renunta la banii cash
Business Magazin

Conform editiei electronice, Russia Today, doar 5% din tranzactiile anule care au loc in Norvegia se mai fac cu bani lichizi, iar institutiile financiare sutin ca autoritatile de la Oslo sa renunte la banii lichizi pana in 2020.

Oficialii Finans Norge, o organizatie ce reprezinta peste 200 de institutii financiare, militeaza pentru eliminarea cu bani cash, in scopul diminuarii numarului de infractiuni, jaf sau spalare de bani.

Contestatarii acestei decizii sustin ca eliminarea totala a banilor cash va prejudicia viata privata a oamenilor, prin evidenta tuturor platilor efectuate, a veniturilor incasate.

BCR Leasing a contractat un imprumut de 30 mil euro de la BEI
Wall Street

Creditul de 30 de milioane de euro acordat de BEI catre BCR Leasing reprezinta a doua transa a unui imprumut de 75 milioane de euro, fonduri ce vor fi folosite pentru finantarea IMM-urilor, firmelor cu capitalizare medie si a entitatilor cu publice cu proiecte in industrie, servicii si infrastructura.

Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea investitiilor realizate de IMM-uri pentru achizitionarea, renovarea sau extinderea activelor corporale, cercetarea, dezvoltarea, crearea retelelor de distributie pe piata interna si pe alte piete din UE.

Bogdan Speteanu, directorul general al companiei de leasing a declarat ca: “Parteneriatul dintre BEI si BCR Leasing directioneaza resursele financiare direct catre nevoile IMM-urilor, companiilor medii si entitatilor din sectoarele publice. IMM-urile in special reprezinta aproape doua treimi din PIB-ul Romaniei. Initiativa lor antreprenoriala, rezultatul productiei si formarea capitalului sunt vitale pentru a crestere economica sanatoasa”.
Ciprian Gabriel Raicu

Leave a Reply

Your email address will not be published.