Revista presei economice-19 septembrie 2013

BCR a lansat astazi eToken-ul – token-ul pe mobil

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat astazi o noua aplicatie, eTokenBCR, acesta este un dispozitiv digital de securitate care va fi utilizat pentru autentificarea si semnarea tranzactiilor prin platforma Click 24 Banking, prin utilizarea propriului smartphone.

Practic, eToken-ul este o aplicatie cu functionalitate similara cu dispozitivul fizic de securitate, care genereaza atat coduri pentru autentificare (OTP – one time password), cat si coduri de semnare a tranzactiilor (DS – digital signature) in aplicatia de internet banking.

Aplicatia eTokenBCR este disponibila incepand de astazi pentru sistemele de operare Android si iOS si poate fi descarcata de pe Google Play si AppStore, poate fi recunoscuta dupa sigla 24banking.

Din punct de vedere al securitatii, codurile unice pentru semnare (DS) generate pe baza unor informatii din IBAN-ul beneficiarului si pe baza sumei, sunt cele mai sigure si singurele care protejeaza clientii chiar si de cele mai complexe tipuri de amenintari.

Aceasta aplicatie poate fi activata pe un singur telefon, clientii avand posibilitatea sa inlocuiasca gratuit dispozitivul token cu noua aplicatie. Pentru acest lucru ei trebuie sa se prezinte in orice unitate BCR pentru predarea vechiului token si activarea eToken-ului.

 

Vanzari record estimate pentru Apple la lansarea iPhone 5s si iPhone 5C
Wall-street

Apple va lansa in acest week-end iPhone 5s si iPhone 5C, iar o serie de analisti s-au declarat ingrijorati de faptul ca gigantul american nu a anuntat un numar de preorder-uri pentru aceste doua noi modele de smartphone-uri.

Pe de alta parte, unii analisti estimeaza ca vanzarile vor fi mai mari decat cele de anul trecut, pentru iPhone 5. Potrivit analistului KGI Ming-Chi Kuo, aceasta ar putea fi doar o strategie pentru a nu se oferi informatii concurentei si a mentionat intr-o scrisoare catre investitori faptul ca vanzarile ar putea fi intre 6 si 8 milioane de modele, comparativ cu cele 5 milioane de exemplare vandute anul trecut.

Din totalul vanzarilor estimate pentru acest week-end, Kuo a precizat ca iPhone 5s va reprezenta 35-45% din vanzarile totale in timp ce iPhone 5C va reprezenta 55-65% din totalul vanzarilor acestui final de saptamana.

In Romania, noul model de iPhone-ul va putea fi comandat de la retailerii traditionali.

Modernizarea companiei Lufthansa a inceput cu o comanda istorica de aeronave

 Ziarul Financiar

Conform informatiilor din cadrul companiei, aceasta comanda cuprinde 34 de avioane Boeing 777-9X si 25 de aparate Airbus A350-900, precum si optiuni de achizitie a inca 30 de aeronave din fiecare tip.

Aceasta achizitie record de avioane face parte din campania de modernizare a companiei Lufthansa, proiect care a inceput sub conducerea directorului general Christoph Franz. Aceasta a anuntat ca va parasi compania anul viitor si va conduce grupul farmaceutic elvetian Roche Holding.

In acest an Lufthansa a comandat aeronave in valoare de 31 de miliarde de dolari, unul din obiectivele companiei fiind cresterea eficientei prin reducerea consumului de carburant, a emisiilor de dioxid de carbon si reducerea zgomotului.

Iftenie Catalin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.