Revista presei economice – 14 mai 2013

Banca Transilvania are un nou CEO
Ziarul Financiar

Omer Tetik a preluat functia de director general al Bancii Transilvania, dupa ce postul a fost vacant pentru mai bine de un an. Ultima functie pe care a acesta a ocupat-o a fost aceea de presedinte al Credite Europe Bank, dupa ce a trecut prin sefia diverselor departamente precum retea, carduri sau retail banking.

Tetik este absolvent al Orta Doğu Teknik Üniversitesi: Facultatea de Economie, specializarea Econometrie.

Pana in luna ianuarie 2012, directorul general al Bancii Transilvania a fost Robert Rekkers, care si-a dat demisia si a intrat in grupul Agricover, unde conduce Agricover Credit IFN.

Taxa de 3 euro pe suta de kilometri de autostrada este intens discutata
DailyBusiness

Mai multe dezbateri au avut loc cu privire la introducerea noilor taxe de circulatie pe autostrada, in valoare de 3 euro pe suta de kilometri. Asa cum reiese din strategia bugetar-fiscala pentru 2012-2014, autoritatile se pregatesc pentru introducerea acestor taxe.

Remarcile nu au intarziat sa apara. Augustin Hagiu, consultant in transporturi, observa imposibilitatea practicarii acestor taxe pentru A1,A2 si A3 intrucat legea interzice introducerea de taxe pentru drumuri publice realizate din bani de la buget sau fonduri UE. Ion Lixandru, fostul presedinte al Asociatiei Transpotatorilor Rutieri din Romania atrage atentia asupra unei posibile duble impuneri: “Sa nu uitam ca avem deja acciza din pretul carburantilor, care este tot taxa de drum, pentru drumurile nationale.”

Proiect imobiliar de amploare in Bucuresti
Economica.net

Terenul unei foste fabrici din Bucuresti ar putea sa reprezinte spatiul perfect pentru un nou proiect imobiliar de anvergura. Este vorba de constructia unui complex urbanistic cu spatii de locuit si birouri in apropierea centrului commercial AFI Palace Cotroceni.

Initiatorul proiectului este grupului austriac Immofinanz, care intentioneaza sa contruiasca pe un teren de 5,3 hectare un ansamblu imobiliar format din mai multe cladiri de locuinte si spatii de birouri cu inaltimi de pana la 20 de etaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *