Revista presei economice – 13 mai 2013

Leul, a doua cea mai apreciata moneda europeana in 2013
Capital
Leul romanesc a cunoscut anul acesta o apreciere de 2,6% fata de moneda euro, situandu-se pe locul al doilea dupa coroana islandeza, care s-a apreciat cu 8,9 % in raport cu euro.
O alta apreciere surprinzatoare a unei monede din Europa fata de moneda euro o constituie aceea a dinarului sarbesc, de 1,18% , in conditiile limitarii aprecierii monedei nationale de catre Banca Centrala a Serbiei. Aceasta s-a realizat asadar pe baza recomandarilor facute de Comisia Europeana privind deschiderea negocierilor de aderare a Serbiei la UE.

Marius Popescu, presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania considera ca sectorul pensiilor private va avea de castigat din reasezarea lumii financiare
Wall Street
Intr-un interviu acordat pentru Wall Street presedintele APAPR puncteaza importanta si potentialul de dezvoltare al pilonulu al III-lea de pensii. Acesta considera ca “Pe termen lung, rezultatul actualei crize ar trebui sa fie o lume mai prudenta si mai echilibrata, iar fondurile de pensii private, care sunt prin definitie actori responsabili si prudenti in interesul participantilor lor, vor avea de castigat din reasezarea lumii financiare pe baze mai sustenabile”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *