Revista presei economice 10 septembrie 2013

Credit pentru studii de la Garanti Bank
WallStreet

Garanti Bank a scos pe piata un nou produs de creditare, si anume un credit de studii pentru programul MBA ASEBUSS(Institutul de Administrare a Afacerilor din Bucuresti)

Acest program de MBA costa in jur de 12.000 euro. El vizeaza persoanele care doresc sa isi deschida propria afacere, celor care sunt deja la inceputul unei astfel de activitati, reselleri, dealeri, mici producatori sau proprietari de start-up. Programul dureaza 18 luni si va incepe in octombrie.

Primii trei solicitanti ai acestui credit, fie persoane fizice, fie IMM, vor avea o reducere in pachetul de creditare in valoare de 3.000 euro.

Lirele sterline nu vor mai fi din hartie
Capitalul

Banca Angliei ia in considerare sa se alature celorlalte banci centrale din lume si sa nu mai foloseasca hartia ca baza pentru tiparirea bancnotelor.

In locul bancnotelor de hartie vor aparea bancnotele din polimeri, asemeni bancnotelor din Romania. Aceasta decizie va fi pusa sub dezbatere si consultare publica timp de doua luni, incepand cu luna octombrie.

“Bancnotele din polimeri sunt mai curate, sigure, durabile, ecologice si mai greu de contrafacut”, a declarat viceguvernatorul Bank of England, Charles Bean.

In cazul adoptarii acestei decizii, noile bancnote vor fi introduse treptat, incepand cu 2016, cel mai devreme.

 

                                                                                                                        Loredana Savin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *