Editura C.H. Beck – Carte juridica si economica – noiembrie 2013

Editura C.H. Beck RomaniaEditura C.H. Beck este parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania. In cei peste 14 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifra de afaceri care o pozitioneaza intre primele edituri din Romania, publicand peste 2000 de titluri cu tematica juridica si economica, intr-un tiraj total ce depaseste 3.000.000. de exemplare. Iata care sunt principalele oferte de carte pentru luna noiembrie a.c.

12657_6429_prd.jpg1 Titlu: Gestiunea fondurilor structurale europene
Autor: Adina Dornean
Link: aici

Descriere: Lucrarea este structurata pe cinci capitole ce trateaza, intr-un cadru integrat, concepte specifice fondurilor (instrumentelor) structurale europene, mecanismul de gestionare a acestora, sistemul institutional implicat in gestiunea fondurilor, precum si modalitatile concrete de distribuire si utilizare a fondurilor structurale.

2 0271-5Titlu: Achizitiile publice in Romania. Aspecte concrete. Probleme uzuale. Solutii practice
Autor: Violeta Stefanescu
Link: aici
Descriere: Cu riscul de a incalca “protocolul” in domeniu, voi incepe prin a va spune ce nu este aceasta carte: nu este si nici nu se doreste a fi un tratat despre achizitiile publice sau o lucrare ce abordeaza prezentul domeniu intr-o maniera exhaustiva – de fapt, ma indoiesc ca acest lucru ar fi posibil.

Este o scriere inspirata din realitate, din viata de zi cu zi a practicienilor in domeniu -cursantii si clientii mei, cei mai buni profesori pe care cineva ii poate avea.

Am incercat sa abordez aici aspectele pe care ei mi le-au semnalat de-a lungul timpului, de care stiu ca se lovesc cel mai des si care ridica cele mai mari probleme.

Sper ca aceasta lucrare sa le fie de folos in activitatea lor practica, pentru ca lor le este adresata.

11758_5671_prd.jpg3 Titlu: Institutii financiare nebancare
Autor: Diaconu Radu
Link: aici
Descriere: Prof. univ. dr. Brandusa Stefanescu:

“Elaborata in acest context, lucrarea, de certa originalitate, se prezinta ca prima abordare monografica din literatura de specialitate a regimului institutiilor financiare – cu prioritate, nebancare – astfel cum este acesta definit in dreptul Uniunii Europene si al statelor din Spatiul Economic European, autorul fructificand din plin dubla sa specialitate de jurist si economist.

Lucrarea se recomanda prin rigurozitatea analizei intreprinse, prin informare doctrinara de ultima ora in materie si, nu in ultimul rand, prin concluziile si propunerile avansate originale, interesante si incitante atat pentru cercetator, cat si pentru practician si, mai ales, pentru institutiile financiare nebancare autorizate de Banca Nationala a Romaniei.”

11809_5722_prd.jpg4 Titlu: Gestiunea financiara a intreprinderii
Autor: Hoanta Nicolaie
Link: aici
Descriere: Pentru a intregi aceasta nota, in cuprinsul cartii autorul a inclus in cuprinsul unor capitole si la finele fiecaruiĀ  capitol aplicatii rezolvate si/sau de rezolvat, precum si un rezumat al ideilor principale ce se regasesc in cadrul capitolului respectiv. Totodata, am considerat util si necesar sa adaugam doua anexe esentiale: o sinteza a problematicii valorii banilor in timp si tabele cu calcularea valorii prezente si valorii viitoare. De asemenea, lucrarea are la final un microdictionar necesar unei utilizari mai bune a conceptelor prezentate in carte si usurarea revenirii ulterioare asupra semnificatiei lor de catre cititor.

Am gasit de cuviinta, ca la finalul cartii, in ultimul capitol, sa ne referim si la dificultatile financiare ale unei intreprinderi ce pot apare in orice moment al ciclului economic, dar mai ales acum in plina criza financiara si economica.

b_2940_1836_115-739-95 Titlu: Drept financiar si fiscal European
Autor: Tofan Mihaela, Saguna Dan Drosu
Link: aici
Descriere: La nivel european s-a dezvoltat un cadru normativ specific, care sa precizeze modul de derulare a relatiilor dintre state in legatura cu constituirea, gestionarea si controlul executarii patrimoniului propriu al uniunii. Evolutia acestui sistem de reglementari este analizata pe parcursul lucrarii, argumentandu-se aparitia unei ramuri noi de drept si in dezvoltare: dreptul financiar si fiscal european.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *