Editura C.H. Beck – Carte juridica si economica – aprilie 2014
Editura C.H. Beck este parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania. In cei peste 14 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifra de afaceri care o pozitioneaza intre primele edituri din Romania, publicand peste 2000 de titluri cu tematica juridica si economica, intr-un tiraj total ce depaseste 3.000.000. de exemplare. Iata care sunt principalele oferte de carte pentru luna aprilie a.c.
Ghid practic pentru persoanele fizice si juridice
Autor: Costea Ioana Maria
Dreptul fiscal este, incontestabil, extrem de mobil. Aceasta noua editie a lucrarii Inspectia fiscala are drept principala preocupare prezentarea elementelor de noutate la nivel de legislatie, doctrina si jurisprudenta. Lucrarea trateaza notiunea de control financiar, autoritatile competente, contraventiile in materie fiscala, aspecte generale privind inspectia fiscala si reguli speciale de derulare, verificarea fiscala a persoanelor fizice, precum si aspecte procedurale privind controlul instantelor asupra activitatii organelor fiscale.
Astfel, sunt tratate chestiuni privind restructurarea A.N.A.F, actele administrativ-fiscale emise ca urmare a controlului, precum si jurisprudenta recenta in materie fiscala. Lucrarea introduce un capitol privind verificarea fiscala a persoanei fizice. Toate aceste aspecte fac din noua editie un instrument de lucru pentru juristi, consultanti fiscali, dar mai ales pentru contribuabili.
Frauda fiscala privind TVA din operatiunile intracomunitare
Autor: Eugen Deliman, Bene Florin Gheorghe
Prezenta lucrare este inspirata din cei peste 20 de ani de practica fiscala a autorilor, ce i-au asezat in cadrul sistemului fiscal, avand posibilitatea de a cunoaste evolutia metodelor si a tehnicilor de colectare si administrare a veniturilor statului, dar mai ales a efectelor aplicarii modalitatilor de reducere a evaziunii fiscale si realizarea programului de incasari.
Scopul acestui demers editorial este identificarea, studierea si cunoasterea modalitatilor si a tehnicilor de manifestare a evaziunii fiscale, in special a fraudei fiscale de tip carusel, pentru realizarea eficienta a activitatii de identificare si detectare in stadiul incipient a intentiei de frauda fiscala a bugetului public, in vederea stabilirii unor concluzii si recomandari pertinente care sa conduca la imbunatatirea administrarii creantelor bugetare.
Cartea de cereri si actiuni. Modele. Comentarii. Explicatii. Editia 4
Autori: Octavia Spineanu-Matei (coord.), Liviu Zidaru, Vidu Stelian Ioan, Ungureanu Diana, Sorescu Laurentiu, Moglan Raluca, Emilian Meiu, Matei Ion, Tania Badin, Barna-Prisacaru Mihaela Ioana, Cristiana Craciunescu, Eftimie Marius, Ivanovici Laura
Conceputa exclusiv pentru practicienii dreptului, aceasta lucrare si-a dovedit valoarea si utilitatea in cei aproape 10 ani de existenta. Aflat la a 4-a editie, acest instrument de lucru reprezinta o lucrare de referinta si o adevarata sursa de informatii practice!
Autor: Editura CH Beck
Numarul 3 al Revistei Curierul fiscal debuteaza cu Editorial: “Schimbarea Guvernului, bucuria… Cu tam-tam-ul specific mediului politic romanesc a fost instalat si Guvernul Ponta 3. In ceea ce priveste politica fiscala, cel putin la modul declarativ, nu s-a schimbat nimic sau mai nimic (doar niste oameni si partide). La fel si la nivel de promisiune: reducerea CAS, scutirea de profit reinvestit, reducerea TVA la 19%, reducerea cotelor de impozitare la salarii (de fapt introducerea unor cote progresive pe transe) etc., dar toate acestea doar daca exista spatiu fiscal. Cuvantul cheie este “spatiul fiscal”, deci obligatoriu o mai buna colectare la buget a impozitelor si taxelor (ca reducerea cheltuielilor statului este o varianta nerealista).
Totusi, cum legislatia fiscala nu sta pe loc, pana la realizarea spatiului fiscal, au fost adoptate unele masuri cu impact imediat pentru contribuabili: reducerea nivelului dobanzii datorate ca urmare a neplatii la scadenta a impozitelor de la 0,4% pe zi, la 0,3% pe zi; eliminarea obligativitatii certificarii declaratiilor fiscale anuale de catre un consultant fiscal (dar se recomanda certificarea deoarece reprezinta un criteriu de evaluare in analiza de risc efectuata de organul fiscal in scopul selectarii contribuabililor pentru inspectia fiscala), dar si alte masuri referitoare la TVA, accize, compensare etc. (legiferate prin O.U.G. nr. 8/2014).”
Codul fiscal si Normele metodologice. Cod 542. Actualizat la 25.03.2014
Autor: Editie coordonata si prefatata de Bragaru Mihai
Editia 16
Lucrarea este un instrument util in cunoasterea si aplicarea legislatiei fiscale, cuprinzand toate modificarile legislative publicate in Monitorul Oficial pana la data de 25 martie 2014.
De la editia anterioara au intervenit o serie de acte normative care au modificat atat Codul fiscal (O.U.G. nr. 102/2013, O.U.G. nr. 111/2013, O.U.G. nr. 8/2014 si H.G. nr. 196/2014), precum si cat si Normele metodologice de aplicare (H.G. nr. 77/2014 si H.G. nr. 196/2014), acest lucru facand necesara aparitia unei noi editii actualizate La Zi.
Leave a Reply