Editura C.H. Beck – Carte juridica si economica – ianuarie 2015

Editura C.H. Beck este parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania. In cei peste 14 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifra de afaceri care o pozitioneaza intre primele edituri din Romania, publicand peste 2000 de titluri cu tematica juridica si economica, intr-un tiraj total ce depaseste 3.000.000. de exemplare. Iata care sunt principalele oferte de carte pentru luna ianuarie a.c.

13100_6799_prd.jpgCurierul Fiscal, Nr. 10/2014

Numarul 10 al revistei Curierul Fiscal din 2014 debuteaza cu Editorial: “Liniste pe frontul reglementarii fiscale. Ceva agitatie pe frontul luptei cu evaziunea fiscala. Pe acest fond, finalul de an se apropie cu multe incertitudini cu privire la reglementarile fiscale ce vor fi aplicate de anul urmator. Va fi la fel ca anul acesta, fara nicio schimbare majora? Vom avea o scadere a TVA la legume, fructe, carne? Vor scadea accizele la produsele armonizate (cursul de schimb dupa care ar trebui sa se determine acestea a scazut)? Vom avea cresteri de impozite (mai ales in cazul impozitelor pe cladiri, terenuri si autovehicule)? Vor aparea impozite noi? Vor intra in vigoare noile coduri (fiscal si de procedura fiscala)?

Cei care sunt in masura sa dea raspunsuri (actuali, viitori, posibili, doritori guvernanti) pot cu mare greutate sa ofere raspunsuri ferme (in aceasta perioada impactul anuntarii unor masuri fiscale are o influenta foarte mare asupra votului). Asa ca vom trai la fel ca si in ultimii 25 de ani cu speranta ca Mos Craciun ne va aduce prevederi fiscale favorabile (sau mai putin nefavorabile decat ne asteptam). Cel putin pana dupa jumatatea lunii noiembrie nu se prefigureaza certitudinii cu privire la “Fiscalitate”, editia 2015″.

13122_5144_prd.jpgInvestitorul inteligent

De-a lungul anilor, evolutia pietei a dovedit temeinicia strategiilor recomandate de Graham. Pastrand textul originar al lui Graham, editia de fata include un comentariu actualizat apartinand lui Jason Zweig, cunoscut jurnalist specializat in piete de capital, a carui perspectiva tine seama de realitatile pietei actuale, traseaza o paralela intre exemplele date de Graham si stirile senzationale referitoare la piata financiara actuala si ii ajuta pe cititori sa inteleaga mai bine modul in care trebuie aplicate principiile lui Graham.

Din cuprins

 • manual complet de investitii in actiuni subevaluate
 • comparatie intre investitie si speculatie: rezultatele la care trebuie sa se astepte investitorul inteligent
 • investitorul si inflatia
 • politica generala de portofoliu: investitorul defensiv
 • politica de portofoliu pentru investitorul intreprinzator
 • investitorul si fluctuatiile pietei
 • plasamentele in fondurile de investitii
 • analiza valorilor mobiliare pentru investitorul profan
 • lucruri de avut in vedere cu privire la profitul pe actiune
 • selectia actiunilor pentru investitorul defensiv si pentru investitorul intreprinzator
 • titlurile convertibile si warantele
 • actionarii si conducerea firmei: politica dividendelor
 • “marja de siguranta” – concept de baza al activitatii de investitii

b_2211Tranzactii internationale. E-business & tipuri de contracte – curs

Cursul “Tranzactii internationale. E-business & tipuri de contracte” este o urmare a exploziei societatii informationale si a impactului acesteia asupra relatiilor economice internationale.

Ca urmare a exploziei societatii informationale si a impactului acesteia asupra relatiilor economice internationale au aparut termeni noi, precum companie virtuala, e-marketing, e-contracting, e-invoicing, e-transport, e-customs, e-insurance, e-payments si noi aspecte legate de tipurile de contracte specifice tranzactiilor internationale, toate acestea fiind analizate in concordanta cu conventiile internationale si legislatia UE.

12696_6464_prd.jpgEtica in afaceri si responsabilitate sociala corporatista

Cartea ofera o abordare noua a conceptului de Responsabilitate Sociala Corporatista (RSC), puternic aplicata domeniului afacerilor, analizand amplu ansamblul responsabilitatilor componente RSC: responsabilitatea etica, responsabilitatea juridica, responsabilitatea economica, responsabilitatea ecologica si responsabilitatea filantropica.

Lucrarea are in vedere ultimele abordari legislative adoptate pana in prezent la nivelul Uniunii Europene in domeniul responsabilitatii sociale corporatiste.

b_1011Risc si afaceri

Primul si al doilea capitol aduc in atentia cititorului conceptele de aleatoriu, incertitudine si risc, ca reprezentand elementele de baza ale oricarui studiu de profil. Se discuta asupra marimilor care caractezeaza riscul si se doreste familiarizarea cititorului incepator in domeniu cu cateva notiuni neaparat necesare de teroia probabilitatilor. Se aduc in discutie barierele psihologice pe care managementul intr-un mediu incert le creaza asupra intreprinzatorului, tarele comportamentale care il greveaza pe acesta din urma si nevoia de educatie economica menita sa ajute la depasirea acestor neajunsuri si la impletirea benefica a teoriei si practicii economice intr-un amalgam propice dezvoltarii afacerii. Nu sunt omise nici problemele pe care le genereaza incompatibilitatea dintre limbajul specialistului si perceptia intreprinzatorului si nici controversele daunatoare pe care diversi priceputi in domeniu le mediatizeaza intens, subminand astfel increderea micilor agenti economici in consultanta de profil. Se prezinta o clasificare a riscurilor care are marele avantaj de a pune in evidenta directii de actiune independente, fapt care va fi folosit in evaluarea riscului total la nivel de firma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *