Editura C.H. Beck – Carte juridica si economica – martie 2014

Zemanta Related Posts ThumbnailEditura C.H. Beck este parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania. In cei peste 14 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifra de afaceri care o pozitioneaza intre primele edituri din Romania, publicand peste 2000 de titluri cu tematica juridica si economica, intr-un tiraj total ce depaseste 3.000.000. de exemplare. Iata care sunt principalele oferte de carte pentru luna martie a.c.

Tehnici de manipulareTehnici de manipulare. Editia VII

Bogdan Ficeac

Cum se poate obtine controlul total asupra mintii umane? Care sunt tehnicile de manipulare a maselor? Cum se creeaza o psihoza colectiva? Care sunt secretele unei campanii electorale de succes? Ce diferente exista intre metoda chinezeasca, cea ruseasca si cea americana de spalare a creierului? Care este efectul mesajelor subliminale? Dar al metodelor de programare neurolingvistica? Cum a fost posibila aparitia si consolidarea sistemelor totalitare? Care sunt metodele de identificare a manipularilor si cum putem evita sa devenim simple marionete in propria noastra viata?
Iata doar cateva dintre tulburatoarele intrebari ce isi gasesc raspunsul in aceasta carte, devenita deja o referinta bibliografica uzuala in mediul universitar. La aproape doua decenii de la prima editie, cunoscutul sociolog si ziarist Bogdan Ficeac ofera studentilor, dar si publicului larg, o noua varianta a cartii, restructurata si actualizata, revazuta si adaugita consistent.

activitatea bancaraActivitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici. Editia 2

Bogdan Capraru
Prezenta lucrare reuseste sa surprinda comprehensiv aspectele teoretice ale evolutiei bancare, punandu-le in concordanta cu noile realitati economice si cu practica.
Continutul sau cuprinde aspecte legate de particularitatile sistemelor bancare din diferite tari, tipurile de institutii financiar-bancare, rolul bancilor in economie, competitia bancara, specificul organizarii si derularii activitatii bancare, caracteristicile operatiunilor si tehnicilor bancare, elemente de informatica bancara, precum si aspecte legate de istorie si cultura bancara. Abordarea activitatii bancare este realizata atat la nivel microeconomic, cat si la nivel macroeconomic.

Instrumente de plataInstrumente de plata

Oana Barbulescu

Lucrarea reprezinta o expunere a instrumentelor de plata pe care le au la dispozitie partenerii contractuali in vederea asigurarii incasarii contravalorii marfii, in cazul in care opteaza pentru o modalitate de plata neasiguratorie.

Alaturi de prezentarea celor trei instrumente de plata, lucrarea analizeaza si:

  • implicatiile economice si juridice ale emiterii acestor titluri;
  • consecintele neonorarii la scadenta a instrumentelor;
  • procedura de decontare interbancara a acestora.

Pentru fiecare dintre aceste instrumente, sunt prezentate numeroase exemplificari practice pe fluxul de stingere a creantelor si obligatiilor dintre agentii economici. Aplicatiile practice abordeaza pe langa tehnicile economice specifice circuitului acestor instrumente si exemple de practica judiciara.

Leg. vamalaLegislatie vamala. Cod 538. Actualizat la 1.03.2014

Alaturi de Codul vamal cu toate modificarile LaZi, lucrarea de fata include si textele actualizate ale Statutului personalului vamal, precum si ale Regulamentului de aplicare a Codului vamal, care contin, inserate direct sub articole, dispozitiile aferente din regulamentele europene.

In plus fata de editia anterioara, puteti regasi in culegere si Regulamentul (UE) nr. 952/2013 de stabilire a Codului vamal al Uniunii Europene. Pentru facilitarea consultarii in paralel a noului si vechiului Cod vamal european, la final este inserat un tabel de corespondente, conform regulilor de tehnica legislativa europeana

Leg. transporturilorLegislatia transporturilor. Cod 537. Actualizat la 15.02.2014

Lucrarea a aparut din nevoia de sistematizare a reglementarilor legale caracterizand transporturile, un domeniu vast, cu o accelerata dezvoltare practica.

Inexistenta unei lucrari similare in literatura de specialitate a impulsionat realizarea prezentei culegeri de legislatie, care va constitui astfel parte integranta a efervescentei doctrinare ce caracterizeaza acest domeniu al dreptului, de actualitate nu numai la nivel national, dar si la nivel internationa

Dr. com. internationalDreptul comertului international

Dumitrescu Aida Diana
Lucrarea “Dreptul comertului international” isi propune sa ofere publicului de specialitate un material suplu, actualizat si practic.
Analiza evolutiei conceptelor teoretice este insotita de exemple punctuale care permit o mai buna intelegere a materialului, dar si de dezbateri asupra practicii de referinta, iar prin inserarea unor teste grila, se ofera posibilitatea verificarii individuale a nivelului de cunostinte a cititorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.