Editura C.H. Beck – Carte juridica si economica – ianuarie 2014

Zemanta Related Posts ThumbnailEditura C.H. Beck este parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania. In cei peste 14 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifra de afaceri care o pozitioneaza intre primele edituri din Romania, publicand peste 2000 de titluri cu tematica juridica si economica, intr-un tiraj total ce depaseste 3.000.000. de exemplare. Iata care sunt principalele oferte de carte pentru luna ianuarie a.c.

Managementul riscului in asigurari.jpg(1)Managementul riscului in asigurari

Industria asigurarilor este caracterizata de un ciclu de operare conventional: companiile de asigurare incaseaza prime de asigurare (pretul pentru serviciile oferite) inainte sa ofere ele insele beneficiile monetare, sub forma de despagubiri. In momentul investirii fondurilor colectate din prime incasate, asiguratorii devin expusi unor riscuri – cum ar fi lipsa de lichiditate, nevoia de creditare, variatiile negative ale ratei dobanzii, costul asigurarii etc.
In plus, pe langa aceste riscuri comune tuturor institutiilor financiare, anumite riscuri sunt specifice industriei asigurarilor – prime insuficiente, erori de calcul a rezervelor tehnice, modificari ale frecventelor riscurilor, pierderi catastrofale, riscuri de reasigurare etc.
Paradoxal, in ciuda experientei asiguratorilor privind procesul de management de risc aplicat propriilor clienti din portofoliu, companiile de asigurari se confrunta cu obstacole semnificative in gestionarea propriilor expuneri care afecteaza valoarea companiei. Dificultatile provin din natura si complexitatea riscurilor inregistrate si dintr-o lipsa de date privind pierderile inregistrate de entitatile din asigurari ca urmare a riscurilor specifice (operational, de subscriere, de piata, reputational, de piata, de lichiditate etc.). Singurul domeniu care ofera intr-o oarecare masura un ghid de masuri posibile in cazuri nefaste pentru companiile de asigurari este sectorul bancar.

Autor: Laura Elly Naghi

Etica in afaceriEtica in afaceri si responsabilitate sociala corporatista

Cartea ofera o abordare noua a conceptului de Responsabilitate Sociala Corporatista (RSC), puternic aplicata domeniului afacerilor, analizand amplu ansamblul responsabilitatilor componente RSC: responsabilitatea etica, responsabilitatea juridica, responsabilitatea economica, responsabilitatea ecologica si responsabilitatea filantropica.

Lucrarea are in vedere ultimele abordari legislative adoptate pana in prezent la nivelul Uniunii Europene in domeniul responsabilitatii sociale corporatiste.

Autor: Laura PotincuPotincu Cristian

Fiscalitate aplicataFiscalitatea aplicata si elemente de management fiscal

Descriere: Indiferent de cuantumul veniturilor si de sursa de provenienta a acestora, consumul inerent de bunuri si servicii, realizat zilnic de fiecare dintre noi, ne transforma implicit in destinatari ai impozitelor indirecte incluse in pretul/tariful final (taxe vamale, accize si in special taxa pe valoarea adaugata, care are cea mai larga sfera de aplicare).

Lucrarea aduce pentru fiecare impozit in parte si o ampla sectiune cu studii de caz, in care, alaturi de calculele numerice, sunt inserate o serie de comentarii si interpretari privind speta prezentata, abordand aceeasi metoda si cu privire la elementele de management fiscal prezentate.

Astfel, lucrarea este utila pentru o mai buna intelegere a legislatiei aplicabile, venind in sprijinul unei gestionari a obligatiilor fiscale intr-o maniera optima pentru contribuabili.

Avand un caracter profund aplicativ, lucrarea se adreseaza  studentilor, dar si practicienilor, constituind un real sprijin in completarea culturii de specialitate in domeniul financiar si fiscal, fiind utila in acelasi timp tuturor celor care se confrunta in viata de zi cu zi cu aspecte fiscale, in calitate de contribuabili, chiar daca acestia nu au o pregatire economica.

Autor: Vintila NicoletaFilipescu Maria-OanaLazar Paula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *