Editura C.H. Beck – Carte juridica si economica – decembrie 2013

Zemanta Related Posts ThumbnailEditura C.H. Beck este parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania. In cei peste 14 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifra de afaceri care o pozitioneaza intre primele edituri din Romania, publicand peste 2000 de titluri cu tematica juridica si economica, intr-un tiraj total ce depaseste 3.000.000. de exemplare. Iata care sunt principalele oferte de carte pentru luna decembrie a.c.

datoria publica1.Drept financiar public. Datoria publica. Finantarea investitiilor publice

Link: aici

Datoria publica este cel mai adesea descrisa, analizata, propusa, criticata, din perspectiva cifrelor. Realitatea ei pleaca de la cifrele care o descriu si nu poate fi ignorata. Juristul are insa alte instrumente de organizare a informatiilor si de analiza a lor.

 Aceasta lucrare propune un set de instrumente juridice ale intelegerii datoriei publice, organizand principii, reguli si proceduri intr-un mod sa deschida discutiilor si analizei juristilor un domeniu revendicat indeobste de stiintele economice si de cele politice.

Lucrarea analizeaza din perspectiva juridica aspectele generale ale datoriei publice, elementele specifice regimului juridic atat al datoriei publice guvernamentale, cat si al datoriei locale, finantarile acordate de institutii financiare internationale si cele la care statul roman are acces ca membru al Uniunii Europene. Datorita relatiei directe pe care o au cu datoria publica, sunt prezentate structurile juridice elementare ale ajutorului de stat si ale finantarii investitiilor publice, domenii situate, alaturi de datoria publica, in zona de intersectie a normelor de drept public si a celor de drept privat.

Elementul de noutate consta in organizarea prezentarii cadrului normativ, analiza prevederilor legale incidente din perspectiva marilor institutii ale dreptului public si ale dreptului privat, explicarea, inclusiv cu exemple, a normelor prezentate.

Modificarile aduse in ultimii patru ani reglementarilor aplicabile in materia finantelor publice, a datoriei publice si a finantarii investitiilor publice impun nu numai o actualizare a manualelor destinate studentilor care studiaza dreptul financiar public in cadrul cursurilor de licenta, ci si o restructurare a modului de prezentare a marilor teme specifice acestei discipline. Actualul cadru de reglementare aplicabil fondurilor publice, in special in ceea ce priveste asumarea obligatiilor de natura datoriei publice si administrarea acestora, trebuie organizat intr-o maniera specifica stiintelor juridice, in care analiza normelor prevaleaza asupra descrierii lor

Bugetar2.Drept financiar public. Drept bugetar

Link: aici

Criza economica din ultimii ani a pus o amprenta puternica pe modalitatea de gestionare a finantelor publice. Abordarile prudente referitoare la supravegherea deficitului public si datoriei publice reclamate la nivelul Uniunii Europene si de catre institutiile financiare internationale si-au gasit, in ultimul an, multiple implementari in legislatia romaneasca.

 Prezentata intr-o abordare concisa si accesibila, lucrarea urmareste sistematizarea principalelor aspecte referitoare la finantele publice, sistemul bugetar, cuprinsul bugetului, procedura bugetara, realizarea investitiilor publice si controlul financiar. Ca tehnica de redactare, lucrarea prezinta, in completarea abordarilor teoretice, extrase din acte normative relevante, dar si exemple practice, pentru a facilita intelegerea fenomenelor complexe care caracterizeaza constituirea, gestionarea si utilizarea fondurilor publice. Problematicile analizate sunt prezentate si prin raportare la legislatia europeana implementata sau corespondenta, in unele cazuri cu detalierea considerentelor care au determinat adoptarea unei anumite masuri legislative.

Lucrarea reprezinta note de curs adresate studentilor anului II la Facultatea de Drept in vederea insusirii elementelor de baza referitoare la administrarea fondurilor publice si patrimoniului public care formeaza obiectul disciplinei Drept financiar public.

evaziunea 23.Evaziunea fiscala. Comentarii si exemple practice. Editia 2

Link: aici

Lucrarea prezinta intr-o maniera practica fenomenul evaziunii fiscale. Pentru o mai buna intelegere a textului legal, cat si a modalitatilor de comitere a infractiunilor, au fost folosite foarte multe exemple. In acest fel, cititorul poate privi legea cu ochii practicianului, poate intelege normele legale prin prisma realitatilor sociale.

Originalitatea abordarii nu rezida doar in ideile expuse, ci si in modul de analiza, care imbina partea de contabilitate cu partea juridica.

In plus fata de editia precedenta, in lucrarea de fata sunt analizate decizii pronuntate recent de Inalta Curte de Casatie si Justitie in materia evaziunii fiscale, decizii in care au fost analizate, spre exemplu, situatia operatiunilor fictive, situatia nedeclararii veniturilor, precum si situatia cesionarii partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala.

In aceasta editie, persoanele implicate in procesul de combatere a evaziunii fiscale, respectiv politisti, procurori, judecatori sau avocati, vor gasi o opinie motivata cu privire la multe probleme intalnite in practica judiciara, astfel incat, cu siguranta, aceasta va constitui un bun “partener” in rezolvarea cazurilor practice.

dr af intreprinderii4.Dreptul afacerilor intreprinderii Vol. I

Link: aici

Asteptarile societatii de la profesionist

Profesionistul nu poate fi un simplu spectator. El este eficient pentru ca este activ.

El poseda atat competenta necesara, cat si organizarea prin care se valorifica aceasta competenta, depasind dificultatile cu care se confrunta.

Profesionistul respecta angajamentele sale si este atent la indeplinirea exacta a obligatiilor partenerilor sai.

Calitatile lui sunt: respectul, politetea, rabdarea, discretia, delicatetea si stapanirea de sine.

Aceasta carte se doreste a fi primul volum dintr-o succesiune pe aceeasi tema, acest prim volum fiind urmat de:

Volumul II. Contractele afacerilor intreprinderii, proiectat in cinci tomuri.

Tomul 1. Contractul, izvor de obligatii.

Tomul 2. Alte contracte translative de proprietate.

Tomul 3. Contracte de prestari de servicii si de constituire de garantii.

Tomul 4. Contractele aleatorii.

Tomul 5. Contractele de achizitii publice.

Volumul III. Bunurile si drepturile intreprinderii.

publ imobiliara5.Publicitatea imobiliara. Conform noului Cod civil

Link: aici

Institutia publicitatii imobiliare si a cadastrului din Romania a cunoscut si va cunoaste o profunda transformare in contextul noilor modificari legislative din domeniu prin intrarea in vigoare a noilor coduri, precum si prin armonizarea Legii nr. 7/1996 in conformitate cu aceste acte normative). Lucrarea cuprinde atat o prezentare a abordarilor teoretice referitoare la institutia publicitatii imobiliare, cat si o serie de exemple de practica judiciara subsumate aplicarii fiecarei metode si tehnici in parte.

In scopul unei analize practice a modificarilor aduse sistemului de publicitate imobiliara prin implicatiile recentelor modificari aduse prin punerea in aplicare a noilor coduri, lucrarea de fata a fost conceputa ca o analiza a principalelor institutii juridice referitoare la operatiunile ce se efectueaza in cartile funciare, modul de intocmire a acestora si principiilor care guverneaza efectuarea inscrierilor in cartea funciara. Studiul acestor noi prevederi este cu atat mai necesar in prezent, cand s-a legiferat o schimbare importanta in aceasta materie, prin (re)introducerea efectului constitutiv de drepturi al inscrierilor drepturilor reale imobiliare in cartea funciara, in raport cu reglementarile anterioare.

Sistematizarea, structurarea si succesiunea lucrarii in care au fost analizate institutiile care fac obiectul studiului, s-a facut dupa o logica menita sa raspunda, in principal, unor cerinte de ordin practic.

Fara a avea pretentia epuizarii problematicii analizate, ori a solutionarii tuturor problemelor care apar in materia exhaustiva a publicitatii imobiliare, speram ca prezenta lucrare sa isi dovedeasca utilitatea pentru toti cei implicati sau interesati in acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *