Editura C.H. Beck – Carte juridica si economica – aprilie 2013
Editura C.H. Beck este parte integranta a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi si mai reprezentative din Europa, grup fondat in anul 1763. In prezent, acest grup include mai multe societati din Germania, Elvetia, Cehia, Polonia si Romania. In cei peste 14 ani de activitate, Editura C.H. Beck a realizat o cifra de afaceri care o pozitioneaza intre primele edituri din Romania, publicand peste 2000 de titluri cu tematica juridica si economica, intr-un tiraj total ce depaseste 3.000.000. de exemplare. Iata care sunt principalele oferte de carte pentru luna martie a.c.
Negocierea si incheierea contractelor
Autor: Almasan Adriana
Despre lucrare: Negocierea de succes presupune exercitiul ei de catre un negociator care, intelegand principiile specifice, isi formeaza un stil propriu si pregateste minutios fiecare etapa. Elaborarea strategiei de negociere si alegerea tacticilor si tehnicilor de negociere adecvate sunt activitati esentiale pentru obtinerea unui rezultat cat mai bun. Intrucat negocierea de afaceri are drept scop incheierea unui contract, consecintele juridice prezinta un loc important in arhitectura negocierii de succes.
Lucrarea reprezinta un instrument primar, dar eficient pentru toti cei ce se angajeaza in negocieri de afaceri, fie ca sunt de profesie juristi sau nu, preocupati deopotriva, pe de o parte, de obtinerea unui rezultat cat mai avantajos pentru ei, dar, pe de alta parte, si de construirea unei relatii parteneriale trainice care sa satisfaca si interesele celeilalte parti.
Link: http://www.beckshop.ro/negocierea_si_incheierea_contractelor-p6282.html
Legislatia societatilor (actualizat la 1 aprilie 2013). Cod 503
Autor: Editie coordonata de prof. univ. dr. Angheni Smaranda
Despre lucrare: Coordonata de prof. univ. dr. Smaranda Angheni, lucrarea de fata, aflata la a 16-a editie, contine, pe langa cele mai importante acte normative care reglementeaza regimul societatilor (Legea societatilor nr. 31/1990, incluzand modificarile aduse prin Legea nr. 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal – M. Of. nr. 757 din 12 noiembrie 2012, in vigoare de la 1 februarie 2014, Legea privind registrul comertului nr. 26/1990, Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, Legea nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, Legea nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare etc.), un extras din Noul Cod civil, precum si importante corelatii legislative, note relevante, scurt istoric, un index util, denumiri marginale adaugate de redactia Editurii articolelor Legii nr. 31/1990 (in scopul facilitarii utilizarii textului legii) etc.
Din cuprins:
* Legea societatilor nr. 31/1990
* Legea nr. 297/2004 privind piata de capital
* Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului
*Legea nr. 346/2004 privind simularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii
* O.G. Nr. 51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing
* Codul civil – Legea nr. 287/2009
Link : http://www.beckshop.ro/legislatia_societatilor_actualizat_la_1_aprilie_2013_cod_503-p6076.html
Motivarea – secretul competitivitatii
Autor: Jean-Pierre Mercier
Despre lucrare: Cum ar putea fi, in mod practic, ajutati salariatii sa-si stabileasca obiective atat motivante, cat si posibil de realizat? Ce factori le influenteaza motivarea si in ce mod pot fi acestia utilizati pentru a favoriza dezvoltarea organizatiei?
Cartea de fata va ofera directii clare pentru aflarea raspunsurilor la aceste intrebari.
Mai intai, veti gasi in ea o trecere in revista succinta a principalelor teorii privind motivarea (dar si automotivarea!), care sunt folosite in domeniul managementului personalului.
Apoi, veti vedea cateva din punerile lor in practica si veti descoperi instrumente verificate si eficiente care va vor permite sa cresteti motivarea personalului de executie si de conducere din cadrul organizatiei dumneavoastra.
Link: http://www.beckshop.ro/motivarea_secretul_competitivitatii-p6295.html
Dreptul european al contractelor
Subtitlu: Realitati. Influente. Domeniu de aplicare
Autor: Orga-Dumitriu Gina
Despre lucrare: Teren privilegiat de afirmare a unui autentic voluntarism doctrinar si a initiativelor institutionale la nivelul Uniunii Europene, domeniul dreptului contractelor isi traieste propriile experiente sub impactul fenomenului mai larg al “europenizarii”. Obiectivul unei imagini mai coerente asupra ansamblului eterogen de instrumente alcatuind dreptul european al contractelor in stadiul sau de dezvoltare actual, nefiind ignorate nici identitatile nationale ale contractului si nici noile forme de actiune angajate in materie, a animat intreg discursul lucrarii, legitimand dimensiunea comparativa, normativa si prospectiva a cercetarii intreprinse.
Link: http://www.beckshop.ro/dreptul_european_al_contractelor-p6283.html
Serviciile publice din Romania. Evolutie si reforme
Autor: Dinca Dragos Valentin
Despre lucrare: Serviciile publice locale, ca rezultat al descentralizarii administrative, sunt astazi organizate de catre administratia publica locala, ca un raspuns la asteptarile si dorintele celor administrati.
Tot ceea ce realizeaza institutiile publice, direct sau indirect, reprezinta furnizarea unor activitati de interes general, si anume servicii publice.
Prezentarea evolutiei si reformelor acestora reprezinta o forma de cunoastere a administratiei si de intelegere a sistemului actual de furnizare a serviciilor publice locale.
Link: http://www.beckshop.ro/serviciile_publice_din_romania_evolutie_si_reforme-p6281.html
Leave a Reply